SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Arvika Fotboll
Herrar
IK Arvika Fotboll - Yxhults IK 1-1 (0-1)
2019-06-21 07:32
Emil och hans försvarskamrater krigade sej till en poäng.
Efter 90 spelade minuter så ramlade det in en välbehövlig poäng på AFs konto.

Första halvleken är ett riktigt sömnpiller från vår sida sett, det är lite för tamt av oss att ge dagens motståndare kommandot i matchen. Vi är inte riktigt på plats utan är några steg efter våra motståndare och ett bra bevis på det är dessa förbaskade frisparkar som vi drar på oss utanför eget straffområde, det är i situationer där vi ofta kan stoppa anfallet tidigare men vi är inte redo att gå in och ta smällen. Där måste det till en bättring. 
Yxhult tillåts enkelt att göra första målet för dagen då vi onödigt tappar bollen centralt. 0-1 och uppförsbacke, samtidigt ska vi vara glada att det inte blir mer bakåt och det kan vi tacka vår käre målvakt för. Det är ett oerhört lojt och initiativfattigt AF som visar upp sej för hemmapubliken i denna första halvlek och vi ska som sagt vara glada för att vi inte släpper till fler målchanser än vad vi gör.

Halvtid och några väl valda ord där det framförallt trycktes på arbetsknappen och att vi ska fightas för klubbmärket. Samtliga spelare i IK Arvika Fotboll måste förstå att vi alla har ett ansvar när vi drar på oss matchtröjan. Det är inte alla dagar som det snitsiga spelet sitter men löpinsatsen måste alltid finnas med oss, om inte vi akut har blivit drabbade av förlamning.

Andra halvleks inledning är bättre men absolut inte i närhet av vad vi kan. Vi gör tidigt två byten då vi ser att vi måste få stopp på våra motståndare centralt. Khalid in som forward och Erik in som ytterback, detta innebär att Simen kliver in som mittfältare och det vet vi att han besitter en del kunskap om det spelet.
Det blir genast bättre och det tar stopp centralt, samtidigt som dom längre bollarna börjar fördelas på våra forwards som löper på bra. 
Vi gör ännu ett byte då Hadi kommer in och det är ännu en löpstark spelare som vi bedömer att vi behöver sätta i spel denna afton.
Efter en spelvändning så får Andres till sin patenterade offensivlust och tar ett avslut som tar på handen på en motståndare vilket domaren också noterar och dömmer straff. 
Diego förvaltar den sparken väl och vi har 1-1. 
Spelet i sej är inte bra men det löps och det vinns dueller och det är där vi måste vara nu i den situationen vi själva försatt oss i. 
Lite spänning blev det i slutet av matchen då Yxhults IK tilldelas en straff som dom för vår del inte förvaltade väl utan den resulterar i inspark och matchen blåses lite senare av.

1-1 hemma mot tredjeplacerade Yxhults IK måste ses som godkänt. Det som vi måste förbättra är insatsen och vår egen inställning till att ta fighten i varje situation för där är vi inte riktigt ännu.
Bra insatser av Patrik, Pierre, Kicken, Emil, Simen och Erik.

Nu firar vi midsommar och nästa match är redan på Tisdag mot FBK. Matchen spelas kl. 1900 på Lingonvallen och det är kvartsfinal DM.
Säffle FF - IK Arvika Fotboll 3-2 ( 2-0 )
2019-06-15 07:18
Förlust mot serieledande Säffle FF efter en mycket väl genomförd match av AF.

Säffle FF tar omgående kommandot i matchen mot ett AF som ser väl organiserat ut i perioder av första halvleken. Det är ett hårt arbetande bortalag som får prestera hårt för att hålla dagens motståndare borta från att göra det ack så viktiga ledningsmålet.
Vi har i tidigare referat nämnt att vi har en storspelande Patrik Hjalmarsson i målet och i ärlighetens namn så är det tur för oss. Vårt kollektiva försvarsspel kan vi absolut inte gnälla på trots att vi släpper till en del chanser i första halvlek. 

Säffle FF gör sitt första mål för dagen efter att vi kommer lite felaktigt in i situationen och en fristående hemmaspelare kan enkelt rulla in dagens första mål. 
Det som vi kanske bör förbättra är vår beslutsförmåga på offensiv planhalva, det blir lite för mycket kletande på bollen vilket i sej inte är fel, men när vi åker på ett antal omställningar efter samma misstag så kanske vi bör ändra lite i beslutsfattningen. 
Säffle FFs andra mål är ett praktexemplar ur just den skolboken, vilket nu kostade oss både det ena och det andra. 

Halvtid och underläge borta mot ett mycket bra lag är absolut inget drömscenario. Vi beslutar oss för att göra två byten i halvtid då det inte händer speciellt mycket offensivt. Hadi och Khalid lämnar plats för Andres och Victor som kommer in med lite andra egenskaper. Sen måste vi börja hota mer bakom FFs backlinje där vi från sidan sett att det finns en hel del utrymme. OK, snyggt är det inte det spelet men ack så effektivt.

Inledningen av andra halvlek är mycket, mycket bättre offensivt. Vi löper mer i djupled och vi sätter fler bollar bakom FF. Nu ska vi absolut inte förringa dagens motståndare som verkligen skapar möjligheter att punktera matchen men vi fredar oss bra. 2-1 kommer efter en längre boll från Andres som Diego förvaltar väl och vi har ett skapligt tidigt mål i andra halvlek. Det blir lite darr i hemmalaget och vi öser på offensivt.
 
Vi gör ännu ett byte då Simen får sej en pärla och tvingas utgå. Joel kommer in som renodlad vänsterback. Det är mer tryck i AF i denna halvlek och samtliga deltagare bör känna att det här inte är omöjligt. Lite synd är det att gossen som var på AFs lista under hösten visar upp sitt berömda ryck och trycker in 3-1 bakom en mycket bra Patrik. Där och då är det lätt att nacksenan slits av men så var inte fallet denna afton. 

AF vaskar fram en hörna som Anton noggrant tar hand om och efter en liten skarv så trycker Diego in 3-2. Fantastikt bra hörnvariant det där. 
Nu chansar vi med det vi har och flyttar fram Kicken så han kan fördela lite längre bollar från en högre position. Nån större chans vaskar vi inte fram utan Säffle FF går segrande ur matchen helt rättvist. 
Mycket bra insatser denna kväll från samtliga spelare med lite extra beröm till Filip, Diego, Kicken och naturligtvis Patrik. 

Avslutningsvis. Ja Camilla, du sa det och vi utförde. Bra förslag.

IK Arvika Fotboll - Hertzöga BK 1-2 ( 0-1 )
2019-06-08 18:59
Förlust på Lingonvallen mot ett bra Hertzöga BK.

IK Arvika Fotboll kom ut med ett lågt försvarsspel vilket i sej absolut inte var tanken. Vi uppträder lite väl försiktigt i första delen av matchen trots att tanken var att vi skulle kliva på lite hårdare. Det är inte mycket till anfallsspel som vi får till utan det ser mestadels ut som att vi försöker hålla ihop laget och minimera våra egna misstag. 
0-1 kommer efter en skapligt bra prestation från Hertzöga BK och det är lite för tidig för oss men helt klart rättvist, då det är mestadels våra motståndare som skapar något som är värt att nämnas i det offensiva spelet. Vi har stora problem att hitta något som kan kallas passningsspel och rörelse i den här första halvleken.

Halvtid och underläge 0-1, vi förbereder oss på att vi måste stå upp lite bättre, vinna fler dueller och ha en större rörelse när vi har bollen.

Andra halvleks första 25 minuter är något av det bättre vi presterat denna säsong. Det är tålamod och stor rörelse på de flesta spelare och då ser det ut som det ska göra i IK Arvika Fotboll. Det är en period där vi gör det vi så många gånger tidigare gjort och det är trevligt att se på. Vi gör 1-1 genom Filip som gör en strålande insats hela matchen. Det är enormt underhållande att se ett AF som spelar den sortens fotboll, Erik styr och ställer som central mittfältare, Simen kommer runt och överlappar, helt klart underbart. Nu vill vi bara lägga i nästa växel då vi har Hertzöga BK i gungning, tyvärr så så kanske jag måste inse att den växeln tyvärr inte finns i dagsläget men vi är riktigt, riktigt nära att få uppleva den. 
Avslutningen på matchen blir sur för oss. Vi tillåter Hertzöga BK att komma tillbaka och avgöra tillställningen med sitt 2-1 mål. Chansmässigt är resultatet helt rättvist och det är bara att gratulera våra motståndare till segern.
Vi i IK Arvika Fotboll ska glädjas åt att Filip och Erik gör sina bästa matcher för säsongen, vi har en bra målvakt och en stabil backlinje, det vi kanske måste förbättra är den offensiva förståelsen och naturligtvis har vi möjligheter att jobba vidare med den. 
Vi får redan nu börja blicka framåt mot nästa match där Säffle FF står för motståndet.

IK Arvika Fotboll - Grythyttans IF 0-1 ( 0-0 )
2019-06-02 08:51
Tung förlust på hemmaplan i måstematchen.

Den här matchen präglades av många kampmoment och mindre skönspel. Vi startar bra och spelar lite mer offensivt än vad vi är vana vid att se av årets upplaga. Anton, Erik och Filip gör en mycket bra insats centralt och tar framförallt kampen i duellspelet, sen att vi får lite stryk i närkamperna, det får vi vänja oss vid. Filip och Erik tar sina löp och ger utrymme för våra kantspelare som omgående skapar två stora chanser som det absolut bör vara mål på.

Grythyttans IF har en mycket bra vänsterkant som vi sliter med och det är där farligheterna kommer när vi släpper till något. 
Efter att halvtimmen är spelad så är vi det bättre laget och det är bara att lägga i nästa växel och köra, men vi verkar ha svårt att klämma det där lilla extra som behövs för att matta våra motståndare ännu mer.

Halvtid och 0-0 är ganska okej och det är bara lite påminnelser om vad vi behöver göra som sägs i omklädningsrummet.

Andra halvlek ser till en början ut som den första med mycket kamp och två lag som vill framåt så spelet böljar fram och tillbaka. Lite onödigt drar vi på oss ännu en frispark centralt och det vill sej så väl för Grythyttans IF att den lyfts in och vi själva touchar bolleländet i mål bakom Patrik. Sånt händer och det är bara att bita ihop.

Vi agerar ganska omgående och gör vårt första byte där Filip går ut och Simen A kommer in. Två forwards och trebackslinje med 20 minuter kvar att spela. Helt klart blir det något bättre offensivt men samtidigt så blir vi sårbara på omställningar men det får vi ta i detta läge. 
Vi har nåt läge där framförallt Antons distansskott som tar i stolpen var värt ett bättre öde. Klart är också att vi blir sårade defensivt men då är underbart med en storspelande Patrik i målet. Vi försöker med ännu ett byte då Hadi går av och Putte kommer in som en mer renodlad forward och i ärlighetens namn trycker vi på ganska bra i slutet av matchen men tyvärr så vill det sej inte, utan vi får sätta in en förlust på kontot denna eftermiddag. 

Sammanfattningsvis så sliter vi nu och det är då vi behöver allt stöd vi kan få, och vi själva måste jobba ännu hårdare för att komma ur den den här svackan som vi så surt hamnat i. 
Adolfsbergs IK - IK Arvika Fotboll 3-1 ( 1-1 )
2019-05-26 06:04
Stabil insats av Anton ännu en gång.
IK Arvika Fotboll besegrades av Adolfsbergs IK efter en mindre bra period i mitten av matchen. Inledningen är mycket bra från AF, det är ett rejält spel och vi går in i dueller med allt vi har. Vi sätter omgående våra offensiva spelare i arbete och dom är duktiga på att hålla kvar bollen på offensiv planhalva. Anton, Christian och Adis skapar sej tid så vi kan behålla bollen i lite längre perioder.
AF tar ledningen genom Diego som blir fint framspelad av Andres och det är ett kyligt avslut vi bevittnar.
Adolfsbergs IK börjar mata mer bollar på sina offensiva spelare och sätter ofta in sina längre spel omgående bakom oss, då vi blir lite långa i perioder när vi slår något felpass men det är absolut ingen fara då dagens målvakt, Andreas Ekström är på bettet. 
Offensivt ska vi kunna hota lite mer än vad vi gör men det är en del beslut som tar lite för lång tid och då rinner oftast läget ut i sanden. 
Vi drar i mitt tycke på oss en lite onödig frispark i slutet av halvleken och reduceringen är ett faktum. 
1-1 och halvtid, inget dåligt resultat så långt. Inga stora ord i vilan mer än att vi ska fortsätta jobba hårt och sätta våra offensiva krafter i arbete.
Inledningen av andra halvlek kommer inte att få ett eget kapitel i någon bok. 
Vi är lite för långt ifrån och det som varit så rejält och stabilt ser mindre bra ut. 2-1 seglar oturligt för oss in efter ett inlägg och som ett brev på posten kommer 3-1 på frispark.
Nej det kan vi säkert vara överens om att det inte håller på den här nivån att på 17 spelade minuter släppa i tre mål. Det är en tuff uppförsbacke som väntar när sådant händer.
Vi måste naturligtvis chansa och i ärlighetens namn så har det blivit lite för mycket av den varan nu på slutet och det pga av att vi själva sätter oss i den sitsen. Vi slarvar och tar en hel del mindre mogna beslut när vi har möjlighet att hota dagens motståndare men det ska vi prata igenom under vår nästa sammankomst. 
Matchen slutar 3-1 till Adolfsbergs IK och det är ett rättvist resultat som vi får ta med oss hem till Arvika och nu är det så att IK Arvika Fotboll efter den här omgången befinner sej under nedflyttningsstrecket efter att 1/3 av seriespelet är avverkat och det gäller för spelare och ledare att jobba ännu hårdare nästkommande vecka så att poängen börjar trilla in igen. Ganska enkel lösning faktiskt.


IK Arvika Fotboll - IFK Sunne 1-2 ( 1-2 )
2019-05-19 20:49
Kaptenen var inte nöjd med dagens defensiva insats.
Ett halvhett derby inför drygt 300 åskådare slutar med en rättvis seger för IFK Sunne. 
AF mönstrade ett lag som bör kunna mäta sej med dagens motståndare, tyvärr så är det några mindre bra beslut som gör att denna eftermiddag slutar med en förlust. Första delen av matchen tillåts IFK Sunne att spela sitt spel och sätta bollar på en mycket bra forward som under kommande 95 minuters spel är ett ständigt orosmoment för oss. Vi kanske skulle lagt en annorlunda spelplan så här någon timme efter matchen, men inför matchen har vi tagit ett beslut och då förhåller vi oss till det. AF tilldelas en straff efter 10 minuters spel och vi kan där och då hålla oss till den plan vi lagt om vi bara enkelt rullar in bollen i mål. Nu blev det inte 1-0 utan bollen går utanför och i ärlighetens namn, hur svårt kan det vara ? 
Vi släpper nästan omgående in det första målet som vilket i sej inte är en målchans överhuvudtaget, men vi är inte riktigt på plats i situationen som uppstår och blir straffade. Efter detta så onödiga mål så lyfter vi oss och spelar så som vi har varit vana att se dagens IK Arvika Fotboll. Vi gör 1-1 genom Simen som får avlossa storsläggan och med lite hjälp av någon tuva så står det 1-1 på tavlan och det var tryck i avslutet. Nu ska det väl bara vara att fortsätta och försöka hitta ytan som vi inför matchen pratade lite varmt om. Nja, inte direkt då vi några minuter senare bjuder på ännu en omgång och IFK Sunne är i ledning på Solviksvallen. Märkligt att vi som varit så bra defensivt i inledningen av seriespelet nu ska börja bjuda på både det ena och det andra. 

Halvtid och underläge. Vi avslutar första halvleken bra så det känns som att vi är riktigt på gång inför andra och påminner ännu en gång om var vi ska hota.

Inledningen av den avslutande halvleken går definitivt till dagens motståndare men vi spelar upp oss efter 55 minuter och det finns hopp om att vi ska kunna hämta ikapp underläget. Nu ska vi absolut inte säga att vi är bättre än vad IFK Sunne är men hade vi tryckt i nästa växel i det läget så hade det genererat i ett bättre resultat då IFK så tunga ut i den perioden. 
Tyvärr så hittar vi inte växelspaken utan det blir en jäkla raggarmatch där det inte finns tillstymmelse till organisation eller desperation utan det böljar fram och tillbaka. 
Vi gör en ansträngning och går med två forwards i slutet av matchen men det fantastiska genidraget tar jag själv på mej till 100 % och det blev väl knappast bättre ? Nej den satsningen blev ungefär lika bra som våra beslut vid dom två målen som vi släpper in idag och IFK Sunne går rättvist segrande ur detta derby. Vi gör en del saker som är riktigt bra idag men tyvärr gör vi det i alldeles för korta perioder och då blir det inget bra som han skulle sagt. 
Nu slickar vi såren och förbereder oss inför nästa bortamatch då gästar Adolfsbergs IF nästkommande Lördag.
Grums IK - IK Arvika Fotboll 1-5 ( 1-2 )
2019-05-14 22:46
Adis Tucek såg till med sina tre mål att AF är vidare i DM spelet.
En stabil bortaseger av AF i inledningen av DM-äventyret. Det var IK Arvika Fotboll som omgående tog kommandot i matchen mot ett lågt försvarande Grums IK och styrde spelet med järnhand.
Det var många fina kombinationer som låg till grund för målproduktionen denna afton, detta i kombination med ett stort tålamod i passningsspelet gav oss ett mycket bra tillfälle att få spela ut hela registret.
Adis kliver fram och gör både första och andra målet för AF innan halvtimmen har gått av matchen. Efter vårt andra mål släpper vi lite på trycket och tillåter Grums IK att komma med i matchen och då rinner det igenom några farliga bollar som till slut hamnar bakom mållinjen och 1-2 är verklighet. 
Kanske att vi bjuder på en del onödiga bolltapp men samtidigt så måste vi också få chansen att försöka spela lite svårare än vad vi vanligtvis gör. Nåja ledning 2-1 i halvtid och inga stora ord delades ut i vilan.
Andra blir halvlek blir en rejäl körning för Grums IK och det är AF för hela slanten.
Anton och Adis punkterar matchen direkt i inledningen av halvleken och det är ett passningssäker och fysiskt starkare AF som effektivt trycker tillbaka hemmalaget.
Kvällens femte mål görs av Abdi och AF är vidare i DM.
Samtliga spelare ska berömmas för sin insats och framförallt sin inställning som absolut var på topp. 
Avslutningsvis så ska vi berömma våra två debutanter Lowe Engström och Mohamed Abdi Mohamud som gör sina första minuter tillsammans med våra A-lagsspelare. Grabbarna spelar enkelt och lyssnar till våra ack så enkla instruktioner och utför dessa med bravur, vilket i sej kan vara en bra början på en fotbollskarriär. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IK Arvika Fotboll, 16/12 12:56 
IK Arvika Fotboll, 13/12 13:04 
IK Arvika Fotboll, 30/11 13:41 
IK Arvika Fotboll, 14/11 10:41 
 
Sponsorer