SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Arvika Fotboll
Herrar

Välkommen till Arvika Fotboll herrar 2024

2024 kommer vi spela i division 4 Värmland. Vi har i dagsläget en fantastisk mix av unga och lite mer äldre spelare i truppen. Vårat

 

Vi kommer försöka att lägga ut allt som händer här men räkna med att ibland kan det ta lite längre tid då vi gör detta på fritiden :) 

Max Ideljung klar för Arvika!
2024-03-17 13:45
Max Ideljung

Vi kan presentera ett nyförvärv som valt att testa på lite spel högre upp. Max kommer senast från Klässbols SK och visat framfötterna hos oss under hans provspel. 

 

Han har tidigare spelat i nämnda KSK, Brunskog och Arvikas J 19.

 

Max är en forward med mycket kraft och styrka. Han har ett distinkt skott och hoppas att bidra med poäng. Lägg där till en bra teknik så han har alla förutsättningar att ta ordentliga kliv. Max spelade första matchen med oss i helgens match mot Grums och visade direkt att han kommer bli en tillgång. Max har en mycket fin assist till våran kvittering. 

 

Han var redan med oss och provtränade en träning förra året men då blev det inget och nu säger Max att han vill testa spela högre upp och spela en bättre fotboll. 

 

- Första tiden i klubben har varit väldigt bra och jag är väldigt överraskad över stämningen i gruppen i år mot hur den var förra året. Jag hoppas såklart att få bidra med poäng under säsongen.

 

Vi tror att Max kommer bli en jobbig överraskning för många lag i serien och vi bli inte förvånade om han redan första året är med och slåss om "poängligan" i laget. 

 

Välkommen till Arvika Fotboll Max!

Ali Heidari tillbaka i Arvika
2024-03-17 13:17
Ali Heidari kommer tillbaka från uppehåll

Ali Heidari är tillbaka hos Arvika Fotboll efter ett år där han satsat på jobb, men känner nu att han vill vara med på resan vi gör i år. Ali har varit med oss och tränat under försäsongen och när vi väl satte oss och diskuterade framtiden så var båda sidor positiva till en fortsättning. 

 

Ali har tidigare spelat både på det centrala mittfältet och i backlinjen så han är användbar på många positioner. Ali själv ger sin bild på varför han väljer att komma tillbaka nu : 

 

-Jag tog ett år paus för att fokusera på mitt jobb och i år kände jag att jag är inte klar med fotbollen och kan fortfarande bidra med något. Att komma till Arvika var ett självklart val då det är min moderklubb och känner alla spelare och tränare.

Sen har det såklart känts riktigt bra och  känner mig väldigt välkommen av både spelare och tränare, det är bra stämning i laget både på och utanför planen. Det märks att vi har en grupp som krigar för varandra och pushar på varandra för att bli bättre varje träning och match.

 

Något eller några som överraskat dig positivt ? 

- Jag är faktiskt överraskad av de unga spelare som vi har i laget(Oskar, Elis, Vlad och Alan), många av de har jag spelat med i div 5, men det kul att se att alla har utvecklats och i år är de ordinarie spelare i div 4.

 

Vi i ledarstaben är väldigt glada att ha tillbaka Ali och vi kommer nog få se en bättre och mognare spelare 2024, han har redan fått prova på att spela mer offensivt och gjort det på ett bra sätt.

Oavgjort mot Grums IK
2024-03-17 10:57
Uppvärmning

I lördags åkte vi för att möta Grums IK. De spelar i division 3 och på förhand en tuff uppgift. 

 

Ett kylslaget grums bjöd på regn, vind och snö. Men trots vädret så var vi på ett riktigt gott humör och stämningen på topp inför start. Vi hade som många andra en hel del sjuka och skadade spelare och vi kom till start med enbart 12 spelare.

 

Matchen startar bra från vår sida och vi ligger rätt i positioner och tvingar Grums att starta om sin uppbyggnad gång på gång. Vi skapar några riktigt bra lägen själva och är nära att ta ledningen på en trippelhörna. Max Ideljung som gör sin första start för oss har ett skott som täcks ut av försvarare. Vi ligger väldigt bra defensivt och det känns som vi har bra koll. Grums ska ta ledningen med 1-0 genom ett skott utifrån kanten. Deras spelare får till ett riktigt bra skott som skruvar sig in i bortre gavel. Bra prestation. 1-0 står sig halvleken ut. 

 

Andra halvlek får vi lite mer att säga till om känns det som. Vi har några riktigt fina kombinationer som mynnar ut i avslut. Vårat 1-1 mål kommer till när vi bryter i mitten och sätter fart framåt. Max slår en genomskärare till Ali som springer i djupled och lägger snyggt in bollen i mål. Ett fint omställningsmål. Grums har fler klara lägen än oss och Erik i mål gör några riktigt fina räddningar sista halvan av matchen. Sista 10 minuter så spelar vi faktiskt med en man mindre då vi fick ytterligare skador. Men vi orkar stå upp i 90 minuter idag oavsett. 

 

En bra genomförd match och en eloge till grabbarna som var med. En som sagt oerhörd kall dag som satte sina spår i sista halvan av matchen. Många som gör det bra idag. Ali och Oskar L som testade på ytterpositioner idag gjorde det väldigt bra. Vårat mittfält jobbar också på bra i 90 minuter. Men det största glädjeämnet var Erik Åsberg som äntligen var tillbaka efter skador. Och han gör några riktigt fina högklassiga räddningar i den andra halvlek. Grymt kul! 

 

 

Grums IK - Arvika Fotboll 

38´ 1-0 Grums Dawood Yako 

53´ 1-1 Arvika Ali Heidari Assist Max 

En vinst och en förlust för herrarna
2024-03-14 10:06
Arvikas Försvarsklippa Viktor Nilsson

Arvika Fotbolls herrar har avverkat två träningsmatcher här i början av försäsongen. Mot div 3-laget IF Viken från Åmål blev det seger 1-0 (0-0).

-Det var en bra insats, killarna kämpade och gav allt. Alla i laget bidrog, konstaterade assisterande Arvikatränaren Olof Henriksson.

Viken hade något mer av spelet och satte Arvikamålvakten Oskar Hult på prov vid ett par tillfällen, men Arvika svarade för en bra försvarsinsats.

-Vi höll dem på utsidan om oss.

Hemmalaget skapade också några bra lägen, och nyförvärvet Patrick de Andrade omsatte en fin framspelning av Adam Söderberg till 1-0 med kvarten kvar att spela.

-Vi jobbade med det vi tränat på, det fanns en del intentioner i anfallsspelet också.

Bra laginsats från Arvikas sida, med extra plus för Oskar Hult och Patrick de Andrade.

 

Mot div 5-laget Värmlandsbro blev det förlust 1-2 (1-2).

-Insatsen var bra, Värmlandsbro gör mål på våra misstag, i övrigt skapar de inte mycket, säger tränaren Christian Berntsson.

Arvika hade det mesta av spelet men lyckades inte hitta rätt, förutom när Peter Ek kvitterade till 1-1.

-Vi har mycket att jobba med sista tredjedelen.

Sammanfattningsvis efter två träningsmatchen?

-Vi har en bra lagsammanhållning och har roligt tillsammans. Spelmässigt har vi gjort två bra matcher defensivt.

Magnus Claréus Wästlund är tillbaka!
2024-02-16 11:45
Huvudtränaren Kicken och nyförvärvet Magnus.

Vi kan nu äntligen meddela att Magnus Claréus Wästlund är tillbaka i Arvika Fotboll 2024.

 

Magnus som spelade senast i Arvika 2022 valde efter den säsongen att lämna av olika anledningar, men har nu valt att komma tillbaka. Magnus är en storväxt mittback med bra passningsfot och ett bra huvudspel. Lägg där till ett riktigt bra skott som han förövrigt hunnit visa i hans provspel. Med Magnus vet vi också att han är grym i duellspelet!  Ryktet säger att han även testat på att spela anfallare tidigare men det har jag inga bevis för.

 

Magnus själv säger följande om varför han väljer att komma tillbaka och vad han har tror kommer bli viktigt för oss : 

 

-Det känns riktigt roligt att vara tillbaka i Arvika fotboll. Efter en skadefri fjolårssäsong så känner jag mig motiverad att komma tillbaka igen och få revansch på 2022.

 

Fotboll är något jag verkligen brinner för och jag har saknat den sportsliga utmaningen som division IV-spel innebär. Detta tillsammans med att jag tidigare spelat ihop med tränaren Christian Berntsson gjorde att det kändes helt rätt att komma tillbaka.

 

Senaste tiden har jag tränat med laget och jag har känt mig väldigt välkommen av både spelare och ledare. När det kommer till truppen så tycker jag det är spännande med så många skickliga fotbollsspelare som ser ut att kunna komplettera varandra på ett bra sätt. Min uppfattning är att vi är en grupp som kommer ha mycket roligt tillsammans, vilket även kommer spegla sig på planen.

 

Som en del i vår förändring med året så får vi återigen in en Gubbe som vet vad det innebär att vara i ett lag som tänker laget före jaget! Dessutom vet Magnus vikten av att umgås och ha kul tillsammans. Vi har blivit imponerade hur snabbt han kommit i laget och all heder till befintlig spelartrupp som hjälper de nya spelarna in på ett väldigt bra sätt. 

 

Med Magnus in i truppen och med de spelarna som spelar på de defensiva platserna så känner vi oss oerhört trygga. Nu gäller det bara att snart komma ut på stora ytor så vi får jobba ihop oss.

 

Varmt välkommen tillbaka till Arvika Magnus!

 

 

Semifinalförlust i Hallvärmländskan
2024-02-13 09:09

Lördagen som gick var det slutspel i Hallvärmländskan och vi ställdes mot Skattkärr som är nykomlingar i div 4 samt Ulvsby.

 

Första matchen var en liten seg historia från vår sida. Vi kommer inte upp i kvalité och många stunder så faller vi in i deras tempo som var betydligt långsammare. Men vi kommer ur den matchen med en 2-1 vinst. 

 

Sista matchen i slutspelsgruppen var mot Ulvsby som också hade slagit Skattkärr med samma siffror som oss. Det betydde att vinnaren av matchen blev grupp 1.a och skulle ställas på grupp 2.an i den andra gruppen.

 

Här startar vi mycket bättre och får igång vårat spel. Ulvsby har inget att sätta emot och vi vinner rättvist med 3-0. En positiv känsla efter matchen.

 

I semifinalen ställs vi mot Råtorp som vi hade i vår grupp i Hallvärmländskan, där vann vi på ett övertygande sätt med 4-0. 

 

Matchen startar med att vi tar ledningen och allt känns väldigt tryggt. Strax efter vårat ledningsmål så kvitterar Råtorp på ett fint spelmål. Där hängde vi inte med alls. Råtorp skulle sedan göra 2-1 och vi försöker så gott de går framåt utan att det vill sig riktigt. Vi har en hel del med chanser och skott utifrån men tyvärr träffar vi inte målet.

 

En sur förslut men ett fint och roligt avbrott i vår försäsong! Nu siktar vi vår första träningsmatch som är 2 mars hemma mot IF Viken från Åmål. 

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IK Arvika Fotboll, 02/04 11:46 
IK Arvika Fotboll, 27/03 17:18 
IK Arvika Fotboll, 22/03 14:11 
IK Arvika Fotboll, 22/03 12:00 
 
Sponsorer