SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Arvika Fotboll
Herrar
Välkommen till Arvika Fotboll herrar 2023

2023 kommer vi spela i division 4 Värmland och division 5 västra. Vår målsättning i båda lagen är att sträva efter att utmana varandra och alltid försöka bli lite bättre på det vi gör. Misstag kommer vi alltid att göra och tar vi lärdom av dessa så kommer vi få ett roligt och utvecklande år! 

 

Vi kommer försöka att lägga ut allt som händer här men räkna med att ibland kan det ta lite längre tid då vi gör detta på fritiden :) 

Är du vår nya Materialare / Allt i allo?
2023-03-29 12:04
Arvika Fotboll Herrar söker motorn i allt runtomkring !

Arvika fotboll Herrar söker en Matrialare eller en allt i allo person som kommer vara navet i herrtruppen. Gillar du att vara en del av en riktigt skön grupp med många olika individer och se till så spelarna har alla förutsättningar och ge service i toppklass? Som Allt i allo kommer du ha koll på träningskläder, matchkläder, material och vara personen som hjälper till om det efterfrågas något.  Detta kommer bli gruppens viktigaste person. 

 

Vi ser gärna att du skall ha ett sinne för ordning, serviceinriktad, lösningsorienterad och ge alla oss energi med ditt sätt att vara. Vi är en ledargrupp på 6 man som självklart kommer hjälpa till. 

 

Låter detta intressant? Kontakta oss : 

 

Christian Berntsson 0702278963

Thomas Axelsson 0724015599

 

Eller via mail kicken06@hotmail.com

Arvika Fotboll - Grums 2-3 ( 0-2)
2023-03-29 11:43
Jeffer i kamp med en försvarare. ( bild tagen av arvika nyheter)

Grums gick segrande ut mötet på lingonvallen i Lördags eftermiddag. Siffrorna skrevs till 2-3.

Grums började matchen bättre än oss och förde matchen inledningsvis. Tycker ändå att vi står bra i försvar. Vi hade pratat om att ligga lågt och stänga av ytorna. Vi skapar några riktigt fina lägen framåt innan vi tyvärr tappar bollen i mitten när vi är på väg framåt. Grums utnyttjar våra misstag och gör både 1 och 2 -0 på våra misstag. Båda gångerna så sker det ett bolltapp i mitten.

 

Jag tycker att vi annars spelar ett hyfsat försvarsspel och framåt skapar vi chanser som alltid. Måste bli mer distinkta när lägen ges. 

 

I paus så pratar vi om att flytta fram våra positioner och ta över taktpinnen mer. Tyvärr så kommer 0-3 inom 6 minuter av andra halvlek och uppförsbacken blir än längre. Men här visar grabbarna en riktig bra egenskap. De knyter näven och tar tag i grejerna. Vi börjar upphämtningen. Vi sätter högre press och gör 1-3 av Lowe för att sedan göra 2-3 av Basir som förövrigt står för ett piggt inhopp. Här vinner vi fler dueller än Grums och det ser ut som grabbarna är bra tränade då vi ej stannar av.

 

Vi skapar flertalet chanser framåt utan att lyckas få till en kvittering.  Grums tappar sitt spel i den andra halvleken och vi tar över mer och mer. Tyvärr så stannar siffrorna på 2-3 och vi kan inkassera vår först förlust under försäsongen.

 

En överlag OK insats av Boysen idag, finns givetvis flertalet saker att jobba på. Men inställningen som de visar trots underläge med 0-3 mot ett bra Grums är riktigt skönt att ha med sig. Och vi är hyperfarliga med kvicka spelare framåt. Kan vi fila lite mer på vårt anfallsspel inför premiären så ser detta riktigt intressant ut. Måste även återigen ge beröm till våra bänkspelare som kommer in och gör en förändring i spelet. Riktigt gött att se! 

 

Sista matchen innan premiären sker på onsdag 5 april hemma mot Kongsvinger 2. Blir ett riktigt bra sista test. Matchen startar kl 20.00. Hoppas ni kan komma och stötta oss.

Arvika Fotboll VS Mellerud 2-0( 2-0)
2023-03-20 16:22

I lördags var Mellerud på besök i Arvika och Lingonvallen. Matchen slutade med en vinst för Arvika och siffrorna skrevs till 2-0 efter att båda målen kom i slutskedet av första halvlek.

 

Överlag en bra genomförd match. Defensivt en riktigt bra insats. Om man inte släpper till en 100 % målchans på 90 minuter så ska man vara nöjd. Offensivt skulle vi nog gjort några fler mål sett till chanserna vi får i andra halvlek. Men så länge vi skapar framåt så kommer målen.

 

Målen

Jeffer 41´

Josef  45´

Arvika fotboll VS Hertzöga 1-1
2023-03-04 16:20

I går lördag spelades ännu en träningsmatch ute på Lingonvallen. Hertzöga som åkte ur 3an förra året stod för motståndet.

 

Matchen slutade 1-1 efter att Hertzöga tagit ledningen i första halvlek. Arvika kvitterade och sista delen av matchen slutade mållös.

 

 

Arvika Fotboll VS Torsby IF 2-1
2023-02-26 16:16

I lördags så möttes Arvika Fotboll och Torsby i en match i Airdomen i Karlstad.

Matchen slutade md vinst för Arvika med 2-1 efter 2-0 i Paus. 

 

En riktigt bra första match för säsongen av oss. Första 45 minuterna spelar vi riktigt bra med ett försvarspel av högsta klass. Vi är klart bättre än Torsby då. Vi tar ledningen med både 1 och 2 -0 . 

 

Från minut 60 och framåt så tar Torsby över mer utan att skapa några jättelägen. De kvitterar men vi kan hålla ut resten av matchen. 

 

 

IK Arvika Fotboll - Yxhults IK 1-1 (0-1)
2019-06-21 07:32
Emil och hans försvarskamrater krigade sej till en poäng.
Efter 90 spelade minuter så ramlade det in en välbehövlig poäng på AFs konto.

Första halvleken är ett riktigt sömnpiller från vår sida sett, det är lite för tamt av oss att ge dagens motståndare kommandot i matchen. Vi är inte riktigt på plats utan är några steg efter våra motståndare och ett bra bevis på det är dessa förbaskade frisparkar som vi drar på oss utanför eget straffområde, det är i situationer där vi ofta kan stoppa anfallet tidigare men vi är inte redo att gå in och ta smällen. Där måste det till en bättring. 
Yxhult tillåts enkelt att göra första målet för dagen då vi onödigt tappar bollen centralt. 0-1 och uppförsbacke, samtidigt ska vi vara glada att det inte blir mer bakåt och det kan vi tacka vår käre målvakt för. Det är ett oerhört lojt och initiativfattigt AF som visar upp sej för hemmapubliken i denna första halvlek och vi ska som sagt vara glada för att vi inte släpper till fler målchanser än vad vi gör.

Halvtid och några väl valda ord där det framförallt trycktes på arbetsknappen och att vi ska fightas för klubbmärket. Samtliga spelare i IK Arvika Fotboll måste förstå att vi alla har ett ansvar när vi drar på oss matchtröjan. Det är inte alla dagar som det snitsiga spelet sitter men löpinsatsen måste alltid finnas med oss, om inte vi akut har blivit drabbade av förlamning.

Andra halvleks inledning är bättre men absolut inte i närhet av vad vi kan. Vi gör tidigt två byten då vi ser att vi måste få stopp på våra motståndare centralt. Khalid in som forward och Erik in som ytterback, detta innebär att Simen kliver in som mittfältare och det vet vi att han besitter en del kunskap om det spelet.
Det blir genast bättre och det tar stopp centralt, samtidigt som dom längre bollarna börjar fördelas på våra forwards som löper på bra. 
Vi gör ännu ett byte då Hadi kommer in och det är ännu en löpstark spelare som vi bedömer att vi behöver sätta i spel denna afton.
Efter en spelvändning så får Andres till sin patenterade offensivlust och tar ett avslut som tar på handen på en motståndare vilket domaren också noterar och dömmer straff. 
Diego förvaltar den sparken väl och vi har 1-1. 
Spelet i sej är inte bra men det löps och det vinns dueller och det är där vi måste vara nu i den situationen vi själva försatt oss i. 
Lite spänning blev det i slutet av matchen då Yxhults IK tilldelas en straff som dom för vår del inte förvaltade väl utan den resulterar i inspark och matchen blåses lite senare av.

1-1 hemma mot tredjeplacerade Yxhults IK måste ses som godkänt. Det som vi måste förbättra är insatsen och vår egen inställning till att ta fighten i varje situation för där är vi inte riktigt ännu.
Bra insatser av Patrik, Pierre, Kicken, Emil, Simen och Erik.

Nu firar vi midsommar och nästa match är redan på Tisdag mot FBK. Matchen spelas kl. 1900 på Lingonvallen och det är kvartsfinal DM.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IK Arvika Fotboll, 23/09 19:08 
IK Arvika Fotboll, 22/09 21:27 
IK Arvika Fotboll, 19/09 16:46 
IK Arvika Fotboll, 18/09 13:25 
 
Sponsorer