SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Arvika Fotboll
Arvika Fotboll är fortfarande stora syster!
2022-05-20 13:05
Clara Mossberg och Ellen Stennrick håller undan för Kronanförsvaret.

Arvika Fotboll visade att man fortfarande är storasyster i kommunen, när man på tisdagskvällen besegrade Kronans FK i Edane med 3-1 (1-0).

-Vi skapade otroligt många chanser, segermarginalen borde varit större, men tre poäng är det viktigaste, konstaterade Arvikatränaren Thomas Gräsberg.

Sofie Ahlberg öppnade målskyttet redan efter fyra minuters spel. En snabb och för Kronanförsvaret överraskande frispark ställde Ahlberg fri, och den före detta allsvenska spelaren gjorde inget misstag.

Ahlberg var tidigt ute även i den andra halvleken – klockan stod på 49 minuter - när hon via ett distansskott utökade Arvikas ledning till 2-0.

-Då kändes det som att det här släpper vi inte.

Duktiga Hanna Ryman reducerade förvisso med tre minuter kvar att spela, men Julia Martinsson slog spiken i kistan med sitt 3-1-mål.

-Det var en seger med mersmak, vi dominerade matchen i nittio minuter och rullade ut Kronan. De hade en duktig målvakt, men vi blev aldrig bekväma under matchen utan körde på hela vägen, och det är jag väldigt nöjd med, sade Thomas Gräsberg.

Duktiga Sofie Ahlberg får extra beröm för både sitt spel och sina mål, Sahra Karlsson stod för årsbästa, även hon mycket duktig.

Nästa uppgift för Arvikadamerna är först nästa helg, då Säffle SK 2 kommer till Solviksvallen på besök.

Första segern för Arvika Fotboll P15!
2022-05-18 21:08
Arvika Fotboll var numret större än IK Brage.

Arvika Fotbolls P15 tog sin första seger i den västra regionala serien, när man besegrade Borlängelaget IK Brage med 2-0 (2-0) hemma på Solviksvallen.

-Siffrorna var i underkant, vi skapade flera chanser, påpekade Arvikatränaren Johan Mossberg.

Arvika Fotboll dominerade matchen mot Brage.

-I början av säsongen trodde nog killarna att det var svårare än vad det är i den här serien. Vi är tryggare nu, efter några matcher, spelar inte bara primitivt.

André Segolsson gjorde 1-0 mot Brage, Amel Mehmedovic utökade till 2-0 efter en hörna.

Dalmasarna kunde aldrig hota västvärmlänningarna.

-Nu är vi med i serien!

Max Väisänen, André Segolsson och Gustav Wretling Säterman kvitterade ut bästa betyget i segermatchen mot IK Brage.

Nästa uppgift för Arvika är Örebrolaget BK Forward, även det på hemmaplan, nu på lördag kl 15.00.

Ingen rolig kväll i Karlskoga för AF-damerna...
2022-05-18 09:24

Arvika Fotbolls damer hade ingen rolig tisdagskväll på Kilsta IP i Karlskoga. Hemmalaget Rävåsens IK vann div 3-mötet med hela 7-0 (2-0)…

-Det var ingen bra dag på jobbet. Vi blev utspelade efter noter av ett lag som hade löpningar på alla händer, tillstod Arvikas tränare Thomas Gräsberg.

Östvärmländskorna ledde med 2-0 i halvtid. I den andra halvleken drog siffrorna i väg ordentligt. På tjugo minuter – mellan 55:e och 75:e minuten – gjorde hemmalaget fyra mål…

-Vi hade i matchen ändå två frilägen utan att sätta bollen i nät. Det här var ingen match som vi vill komma ihåg, konstaterade Gräsberg.

-Men det är många lag, om inte alla, som gästar Rävåsen som kommer få gå lottlösa från Kilsta IP.
Värt att nämna från tisdagskvällen, är att målvakten Cornelia Room gjorde en mycket bra insats i målet, med flera räddningar ensam med Rävåsen-spelare. Vi noterar även att Lea Karlsson gjorde ett piggt inhopp i andra halvleken. 

Arvika fixade poäng efter underläge
2022-05-15 21:55
Arvika och Sunne spelade 2-2 på Solviksvallen

Arvika Fotboll kom tillbaka från underläge 0-2 i halvtid, till att rädda en poäng via 2-2 mot IFK Sunne på Solviksvallen på söndagseftermiddagen.

Men någon klang- och jubelföreställning bjöds inte publiken.

-Vi står stilla och tittar på, hoppas att någon annan löser det. Alibispel, säger missnöjde Arvikatränaren Fredrik Tholén.

Gästerna från andra sidan Fryksdalshöjden gjorde både 1-0 och 2-0 i första halvlek. Arvika var tämligen givmilda vid båda tillfällena.

-Två dretmål. Vi tog inte kampen i första, spelade stillastående, vågade inte ta ansvar…

Det blev något bättre i andra halvlek. Filip Åström spelade in bollen som en Sunnespelare stötte i eget mål till 1-2, Åström kvitterade sedan till 2-2 på straff.

-Det blev i alla fall bättre i andra halvlek.

Matchen slutade i tumult och två röda kort, bland annat för Arvikas Emil Eriksson, som surnade till på Sunnespelaren Gozo David Elysée Gnafoua, när denne vägrade att kasta bollen tillbaka till Arvika som spelat bollen över sidlinjen i samband med en skada, utan istället kastade till en Sunnespelare i Arvikas straffområde. Ett osportsligt uppträdande som satte känslor i spel på Solviksvallen.

-Emil hoppar in lite i ryggen på Sunnespelaren, men det är inget våldsamt. Jag tycker inte han ska ha rött kort, säger Fredrik Tholén.

Arvikatränaren delade ut bäst betyg till bröderna Åström efter matchen, Filip och Joel.

Eda steget före Arvika Fotboll i derbyt
2022-05-15 09:06
Gulklädda Eda var steget före Arvika i derbyt på Solviksvallen.
Eda IF drog längsta strået på lördagen och vann div 3-derbyt mot Arvika Fotboll på Solviksvallen med 3-1 (1-0). Arvikatränaren Thomas Gräsberg var inte helt nöjd.
-Vi är lite trubbiga och förutsägbara. Det blir mycket långbollar och det är inte rätt spel för oss.
Arvika kom annars bäst ut i matchen. Första halvtimmen bar klar röd-blå prägel, utan att det för den delen skapades massor av chanser.
-Första trettio spelar vi bra, fastslog Gräsberg.
Lite ologiskt var det när Eda tog ledningen strax före halvtidsvilan. Arvika fick inte undan en hörna och Anna Ringsby kunde skjuta in ledningsbollen.
I den andra halvleken fick det unga Eda-laget bättre tag i händelserna och Elsa Dahlberg utökade till 2-0 efter tio minuters spel. Arvika kändes i det läget uträknat.
En fin prestation på vänsterkanten av Julia Martinsson, följt av ett perfekt inlägg som Kim Evaldsson från nära håll stötte in till 1-2, gav dock hemmalaget ny energi. Arvika jagade därefter kvittering, men kunde inte skapa några heta chanser. Istället avgjorde Elsa Dahlberg definitivt med sitt andra mål för dagen i den 89:e minuten.
-Det är lite för få löpningar och spelvändningar, vi får inte med Julia (Martinsson) tillräckligt mycket i spelet. Det blir för mycket långt och rakt spel istället. Dessutom bjuder vi på två av de tre chanser Eda skapar...
Mittfältsmotorn Sofia Ahlberg utsågs mycket riktigt till sitt lags bäste spelare på lördagen och fick motta fina priser från matchsponsorn Salong Färg & Form.
För Arvikas del väntar nu en tuff vecka, med bortamatch i Karlskoga på tisdag mot Rävåsen samt likaledes bortamatch mot Kronans FK på torsdag.
Superhelg väntar på Solviksvallen!
2022-05-13 08:27

Den kommande helgen bjuder på en riktig superhelg på Solviksvallen! I morgon lördag derby i damtrean, när Arvika Fotboll tar emot rivalen Eda IF kl 16, och på söndag också en match med stor derbykänsla, då Arvika Fotbolls herrar tar emot mot IFK Sunne kl 16.00.

-Gôtt att få gå ut på Solviksvallen nu, säger damtränaren Thomas Gräsberg.

Solviksvallen är för årstiden tämligen bra och vi kan förvänta oss ett derby med mycket känslor.

-Det gäller att v ara ödmjuk och att samtliga tar jobbet som krävs, vi har varit lite bekväma hittills, tycker Thomas Gräsberg.

Eda har startat serien mycket bra, med full pott efter tre spelade omgångar.

-Vi behöver ha en fysisk närvaro från start i matchen, vara på tå. Sen behöver vi också bättra på effektiviteten sista tredjedelen. Vi har skapat många chanser i matcherna, kan vi sätta dit fler så innebär det att motståndarna också måste göra fler mål.

Matchtid för Arvika-Eda på lördag är 16.00. Mycket fina priser till respektive lags bästa spelare är skänkt av Salong Färg & Form i Arvika.

 

På söndag kl 16.00 är det Arvikas herrar som tar Solviksvallen i besittning. Nykomlingen IFK Sunne kommer på besök för ett klassiskt möte.

-Sunne är ju obesegrade hittills. Ett lag som värvat friskt och har ambitionen att vara i toppen av serien. Det blir spännande att se var vi och Sunne står, säger Arvikatränaren Fredrik Tholén.

Efter premiärförlusten mot KB Karlskoga, har Arvika tagit tre segrar. Endast en poäng skiljer upp till Sunne inför söndagens batalj.

-Som vanligt är det viktigt för oss att driva upp tempot i matchen och ha fart i både anfallsspelet och presspelet, säger Tholén.

Matchtid för Arvika-Sunne på söndag är 16.00. I vanlig ordning riktigt snygga priser till respektive lags bästa spelare, skänkt av Sveders Herr i Arvika.

 

  • Redan ikväll fredag är det match på Viksvallen i nordvästra div 6. Arvika Fotbolls U-lag tar emot Gettjärns IF kl 19.00. Arvika har full pott hittills, tre raka segrar.
  • På söndag kl 13.00 är det faktiskt ytterligare en match på Solviksvallen. Arvika Fotbolls P15 i den regionala serien tar emot Borlängelaget IK Brage. En fin möjlighet att studera ungdomsfotboll på en bra nivå. Vi hälsar varmt välkomna till IP Vik för en fantastisk fotbollshelg!
Bollkul
2022-05-10 08:42

Nästa vecka sparkar vi igång Bollkul, som är vår verksam för barn födda 2016 och 2017.

 

För att kunna ge så många barn som möjligt en chans att vara med och spela fotboll behövs det vuxna som är med som ledare.

 

Har ni möjlighet att vara med och hjälpa till, eller har ni andra frågor runt verksamheten är ni välkomna att ta kontakt med Fredrik Tholén på kansliet (kontaktuppgifter nedan).

 

Anmälan till Bollkul, för såväl spelare som ledare, sker via länken härunder, och innan första träningen kommer ett mail med information om träningstider och dylikt till de som har fått en plats i gruppen.

 

https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={4BBD226A-A14F-4637-B009-DC116F8B2ABD}

 

Mvh

Fredrik Tholén

fredrik.tholen@arvikafotboll.com

Nyheter från våra lag
 
Sponsorer