Herrar

IK Arvika Fotboll - Hertzöga BK 1-2 ( 0-1 )
2019-06-08 18:59
Förlust på Lingonvallen mot ett bra Hertzöga BK.

IK Arvika Fotboll kom ut med ett lågt försvarsspel vilket i sej absolut inte var tanken. Vi uppträder lite väl försiktigt i första delen av matchen trots att tanken var att vi skulle kliva på lite hårdare. Det är inte mycket till anfallsspel som vi får till utan det ser mestadels ut som att vi försöker hålla ihop laget och minimera våra egna misstag.
0-1 kommer efter en skapligt bra prestation från Hertzöga BK och det är lite för tidig för oss men helt klart rättvist, då det är mestadels våra motståndare som skapar något som är värt att nämnas i det offensiva spelet. Vi har stora problem att hitta något som kan kallas passningsspel och rörelse i den här första halvleken.

Halvtid och underläge 0-1, vi förbereder oss på att vi måste stå upp lite bättre, vinna fler dueller och ha en större rörelse när vi har bollen.

Andra halvleks första 25 minuter är något av det bättre vi presterat denna säsong. Det är tålamod och stor rörelse på de flesta spelare och då ser det ut som det ska göra i IK Arvika Fotboll. Det är en period där vi gör det vi så många gånger tidigare gjort och det är trevligt att se på. Vi gör 1-1 genom Filip som gör en strålande insats hela matchen. Det är enormt underhållande att se ett AF som spelar den sortens fotboll, Erik styr och ställer som central mittfältare, Simen kommer runt och överlappar, helt klart underbart. Nu vill vi bara lägga i nästa växel då vi har Hertzöga BK i gungning, tyvärr så så kanske jag måste inse att den växeln tyvärr inte finns i dagsläget men vi är riktigt, riktigt nära att få uppleva den.
Avslutningen på matchen blir sur för oss. Vi tillåter Hertzöga BK att komma tillbaka och avgöra tillställningen med sitt 2-1 mål. Chansmässigt är resultatet helt rättvist och det är bara att gratulera våra motståndare till segern.
Vi i IK Arvika Fotboll ska glädjas åt att Filip och Erik gör sina bästa matcher för säsongen, vi har en bra målvakt och en stabil backlinje, det vi kanske måste förbättra är den offensiva förståelsen och naturligtvis har vi möjligheter att jobba vidare med den.
Vi får redan nu börja blicka framåt mot nästa match där Säffle FF står för motståndet.