SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Arvika Fotboll
F2014

Fullspäckad vecka med cuper och seriespel
2024-05-13 09:00
Söndagens cupgäng t.v. och torsdagens t.h.

Arvikas F-14 tjejer hade en fotbollsintensiv vecka 19 som innehåll både träning, cupspel och seriematcher.

 

På Kristi himmelfärds åkte 22 spelare, fördelade på två lag, till Karlstad för cupspel. Totalt 8 matcher, 4 för respektive lag, genomfördes på ett kyligt Kroppkärrs IP. Som tur var värmde spelet och arbetsinsatsen hos tjejerna var magnifik. Resultatmässigt fick vi med oss både segrar, oavgjorda matcher och förluster ganska jämnt fördelat.

 

På lördagen var det dags för hemmapremiär i serien för både Arvika Röd och Blå. På grund av lite bortfall spelade några spelare båda matcherna.

Första matchen spelades mot Fagerås där vi fick hålla mycket i boll och därmed möjligheter att utmana oss i vårt passningsspel. En rakt igenom fin match av tjejerna.

Andra matchen spelades mot QBIK Blå som startade matchen med ett bländande passningsspel som gjorde oss passiva hela första perioden. I andra kom vi tillbaka till den här gruppens största styrka, nämligen att sätta press högt och jobba som ett lag. När det klaffade bättre så kunde vi mäta oss mot ett riktigt duktigt QBIK och tillslut vinna matchen.

 

10 matcher på 3 dagar borde räcka va? Nej, för att avrunda en vecka i fotbollens tecken åkte vi till Sköllersta för Lilla Lithellscupen. Fyra matcher mot helt nytt motstånd i form av DFK Katrineholm, IFK Kumla, Örebro Syrianska och IFK Mariefred.

Strålande väder hela dagen och det enda som sken starkare än solen var tjejernas spel i samtliga fyra matcher. Motståndet bjöd på mer fysik och hårdare dueller än vad vi kanske är vana vid, men det var något som definitivt föll spelarna i smaken.

Vi summerar 3 segrar och 1 oavgjord. Tack vare lagets hårda jobb i värmen släppte vi endast 5-6 skott mot eget mål på hela cupen - bra jobbat!

 

Vi ledare tackar våra spelare och deras föräldrar för en grym fotbollsvecka tillsammans och våra motståndare för riktigt bra matcher.

Ny vecka med träning tisdag och torsdag och sedan seriematcher i Karlstad både lördag och söndag.

Heja Arvika Fotboll!

 
Sponsorer