Westra wermlands sparbank
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Arvika Fotboll

Välkommen till IK Arvika Fotboll!

Vår förening startades 1988 och är idag en av Värmlands största fotbollsföreningar.

 

Vi har idag runt 36 barn- och ungdomslag som spelar pool- och seriespel.

Utöver det har vi fyra grupper som leker och tränar fotboll.

 

På seniorsidan har vi ett herr A-lag och ett damlag som båda spelar i division 4 och vårt herr U-lag spelar i division 5.

 

För att hålla igång denna stora förening så har vi ett stort antal ledare (över 100st) som lägger ner enormt mycket av sin tid på att utveckla våra unga och leda dom framåt inom fotbollen.

Detta är vi enormt tacksamma för :)

 

Välkommen!

Månadsblad mars!
2024-04-02 11:46
AF Dam - Eidskog IL 3-4
2024-03-27 17:18

Tränare "Micke"

 

Då va första träningsmatchen spelad och vi är igång med säsongen på allvar. En hel del nytt som ska jobbas in och vi möter ett Eidskog som sätter hög press på oss direkt. Jag gillar ändå att vi trots press på oss ändå försöker spela oss ur de flesta situationer, visst vi har bolltapp och alla pass sitter inte, men det hade vi inte trott heller i match 1 för säsongen.

Det blir mycket försvarsjobb som gäller första 25 min i matchen och inte helt orättvist tar Eidskog ledningen, det sker på en fin hörna av dom.

Sen tycker jag vi arbetar oss in mer och mer i matchen, vi sågar oss igenom med bra passningsspel och hotar mer i djupled. Vi jobbar oss till en hörna och 1-1 är ett faktum när Mejja Werner tar han om en bort nick på hörnan å smäller in bollen.

 

1-1 är paus siffror.

 

Vi har ett bra prat i paus och startar andra halvlek väldigt piggt, så gästernas 2-1 mål är lite olyckligt, dock visar vi fin attityd och fortsätter med vårt passningsspel. Det leder till 2 fina mål där vi trillar boll, går i djup och fyller på med löpningar. 2-2 av Linn och 3-2 Werner med sitt 2:a för dagen.

Första 20 av andra halvlek tar vi med oss här, sen tryter orken för oss och vi tappar både fokus och positioner. En spelsekvens tror jag vi har spelare i stort på hela planen 😉.

Eidskog vänder på de hela och avgör med ca 5 min kvar 4-3 slutresultat.

Första matchen är avklarad och vi är aldrig nöjda med förlust, men vi är en ny grupp som ska spelas samman med nya tankar och idéer.

Vi tar lärdom av vissa saker och tar med oss ljusglimtar och gnuggar vidare under veckan.

 

Härnäst Östra Deje annandag påsk kl. 15:00 på Vik.

Första träningsmatchen för i år!
2024-03-22 14:11

Nu på söndag har våra damer sin första träningsmatch inför säsongen.

 

De möter Eidskog på Lingonvallen kl. 17:00

 

Kom gärna och stötta våra tjejer!

Max Ideljung klar för Arvika
2024-03-22 12:00

Vi kan presentera ett nyförvärv som valt att testa på lite spel högre upp. Max kommer senast från Klässbols SK och visat framfötterna hos oss under hans provspel. 

 

Han har tidigare spelat i nämnda KSK, Brunskog och Arvikas J 19.

 

Max är en forward med mycket kraft och styrka. Han har ett distinkt skott och hoppas att bidra med poäng. Lägg där till en bra teknik så han har alla förutsättningar att ta ordentliga kliv. Max spelade första matchen med oss i helgens match mot Grums och visade direkt att han kommer bli en tillgång. Max har en mycket fin assist till våran kvittering. 

 

Han var redan med oss och provtränade en träning förra året men då blev det inget och nu säger Max att han vill testa spela högre upp och spela en bättre fotboll. 

 

- Första tiden i klubben har varit väldigt bra och jag är väldigt överraskad över stämningen i gruppen i år mot hur den var förra året. Jag hoppas såklart att få bidra med poäng under säsongen.

 

Vi tror att Max kommer bli en jobbig överraskning för många lag i serien och vi bli inte förvånade om han redan första året är med och slåss om "poängligan" i laget. 

 

Välkommen till Arvika Fotboll Max!

Påsklovsfotboll!
2024-03-22 09:16
 
Ali Heidari är tillbaka i Arvika
2024-03-21 12:00

Ali Heidari är tillbaka hos Arvika Fotboll efter ett år där han satsat på jobb, men känner nu att han vill vara med på resan vi gör i år. Ali har varit med oss och tränat under försäsongen och när vi väl satte oss och diskuterade framtiden så var båda sidor positiva till en fortsättning. 

 

Ali har tidigare spelat både på det centrala mittfältet och i backlinjen så han är användbar på många positioner. Ali själv ger sin bild på varför han väljer att komma tillbaka nu : 

 

-Jag tog ett år paus för att fokusera på mitt jobb och i år kände jag att jag är inte klar med fotbollen och kan fortfarande bidra med något. Att komma till Arvika var ett självklart val då det är min moderklubb och känner alla spelare och tränare.

Sen har det såklart känts riktigt bra och  känner mig väldigt välkommen av både spelare och tränare, det är bra stämning i laget både på och utanför planen. Det märks att vi har en grupp som krigar för varandra och pushar på varandra för att bli bättre varje träning och match.

 

Något eller några som överraskat dig positivt ? 

- Jag är faktiskt överraskad av de unga spelare som vi har i laget(Oskar, Elis, Vlad och Alan), många av de har jag spelat med i div 5, men det kul att se att alla har utvecklats och i år är de ordinarie spelare i div 4.

 

Vi i ledarstaben är väldigt glada att ha tillbaka Ali och vi kommer nog få se en bättre och mognare spelare 2024, han har redan fått prova på att spela mer offensivt och gjort det på ett bra sätt.

 
Tabeller
Nyheter från våra lag
Damer, 14/04 21:36 
F2015, 14/04 09:27 
F2015, 07/04 20:09 
Damer, 30/03 12:28 
P2010, 29/03 19:27 
Damer, 28/03 10:08 
Damer, 26/03 14:02 
 
Sponsorer