SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Arvika Fotboll
Herrar

Välkommen till Arvika Fotboll herrar 2023

2023 kommer vi spela i division 4 Värmland och division 5 västra. Vår målsättning i båda lagen är att sträva efter att utmana varandra och alltid försöka bli lite bättre på det vi gör. Misstag kommer vi alltid att göra och tar vi lärdom av dessa så kommer vi få ett roligt och utvecklande år! 

 

Vi kommer försöka att lägga ut allt som händer här men räkna med att ibland kan det ta lite längre tid då vi gör detta på fritiden :) 

Arvika Fotboll VS Mellerud 2-0( 2-0)
2023-03-20 16:22

I lördags var Mellerud på besök i Arvika och Lingonvallen. Matchen slutade med en vinst för Arvika och siffrorna skrevs till 2-0 efter att båda målen kom i slutskedet av första halvlek.

 

Överlag en bra genomförd match. Defensivt en riktigt bra insats. Om man inte släpper till en 100 % målchans på 90 minuter så ska man vara nöjd. Offensivt skulle vi nog gjort några fler mål sett till chanserna vi får i andra halvlek. Men så länge vi skapar framåt så kommer målen.

 

Målen

Jeffer 41´

Josef  45´

Arvika fotboll VS Hertzöga 1-1
2023-03-04 16:20

I går lördag spelades ännu en träningsmatch ute på Lingonvallen. Hertzöga som åkte ur 3an förra året stod för motståndet.

 

Matchen slutade 1-1 efter att Hertzöga tagit ledningen i första halvlek. Arvika kvitterade och sista delen av matchen slutade mållös.

 

 

Arvika Fotboll VS Torsby IF 2-1
2023-02-26 16:16

I lördags så möttes Arvika Fotboll och Torsby i en match i Airdomen i Karlstad.

Matchen slutade md vinst för Arvika med 2-1 efter 2-0 i Paus. 

 

En riktigt bra första match för säsongen av oss. Första 45 minuterna spelar vi riktigt bra med ett försvarspel av högsta klass. Vi är klart bättre än Torsby då. Vi tar ledningen med både 1 och 2 -0 . 

 

Från minut 60 och framåt så tar Torsby över mer utan att skapa några jättelägen. De kvitterar men vi kan hålla ut resten av matchen. 

 

 

IK Arvika Fotboll - Yxhults IK 1-1 (0-1)
2019-06-21 07:32
Emil och hans försvarskamrater krigade sej till en poäng.
Efter 90 spelade minuter så ramlade det in en välbehövlig poäng på AFs konto.

Första halvleken är ett riktigt sömnpiller från vår sida sett, det är lite för tamt av oss att ge dagens motståndare kommandot i matchen. Vi är inte riktigt på plats utan är några steg efter våra motståndare och ett bra bevis på det är dessa förbaskade frisparkar som vi drar på oss utanför eget straffområde, det är i situationer där vi ofta kan stoppa anfallet tidigare men vi är inte redo att gå in och ta smällen. Där måste det till en bättring. 
Yxhult tillåts enkelt att göra första målet för dagen då vi onödigt tappar bollen centralt. 0-1 och uppförsbacke, samtidigt ska vi vara glada att det inte blir mer bakåt och det kan vi tacka vår käre målvakt för. Det är ett oerhört lojt och initiativfattigt AF som visar upp sej för hemmapubliken i denna första halvlek och vi ska som sagt vara glada för att vi inte släpper till fler målchanser än vad vi gör.

Halvtid och några väl valda ord där det framförallt trycktes på arbetsknappen och att vi ska fightas för klubbmärket. Samtliga spelare i IK Arvika Fotboll måste förstå att vi alla har ett ansvar när vi drar på oss matchtröjan. Det är inte alla dagar som det snitsiga spelet sitter men löpinsatsen måste alltid finnas med oss, om inte vi akut har blivit drabbade av förlamning.

Andra halvleks inledning är bättre men absolut inte i närhet av vad vi kan. Vi gör tidigt två byten då vi ser att vi måste få stopp på våra motståndare centralt. Khalid in som forward och Erik in som ytterback, detta innebär att Simen kliver in som mittfältare och det vet vi att han besitter en del kunskap om det spelet.
Det blir genast bättre och det tar stopp centralt, samtidigt som dom längre bollarna börjar fördelas på våra forwards som löper på bra. 
Vi gör ännu ett byte då Hadi kommer in och det är ännu en löpstark spelare som vi bedömer att vi behöver sätta i spel denna afton.
Efter en spelvändning så får Andres till sin patenterade offensivlust och tar ett avslut som tar på handen på en motståndare vilket domaren också noterar och dömmer straff. 
Diego förvaltar den sparken väl och vi har 1-1. 
Spelet i sej är inte bra men det löps och det vinns dueller och det är där vi måste vara nu i den situationen vi själva försatt oss i. 
Lite spänning blev det i slutet av matchen då Yxhults IK tilldelas en straff som dom för vår del inte förvaltade väl utan den resulterar i inspark och matchen blåses lite senare av.

1-1 hemma mot tredjeplacerade Yxhults IK måste ses som godkänt. Det som vi måste förbättra är insatsen och vår egen inställning till att ta fighten i varje situation för där är vi inte riktigt ännu.
Bra insatser av Patrik, Pierre, Kicken, Emil, Simen och Erik.

Nu firar vi midsommar och nästa match är redan på Tisdag mot FBK. Matchen spelas kl. 1900 på Lingonvallen och det är kvartsfinal DM.
Säffle FF - IK Arvika Fotboll 3-2 ( 2-0 )
2019-06-15 07:18
Förlust mot serieledande Säffle FF efter en mycket väl genomförd match av AF.

Säffle FF tar omgående kommandot i matchen mot ett AF som ser väl organiserat ut i perioder av första halvleken. Det är ett hårt arbetande bortalag som får prestera hårt för att hålla dagens motståndare borta från att göra det ack så viktiga ledningsmålet.
Vi har i tidigare referat nämnt att vi har en storspelande Patrik Hjalmarsson i målet och i ärlighetens namn så är det tur för oss. Vårt kollektiva försvarsspel kan vi absolut inte gnälla på trots att vi släpper till en del chanser i första halvlek. 

Säffle FF gör sitt första mål för dagen efter att vi kommer lite felaktigt in i situationen och en fristående hemmaspelare kan enkelt rulla in dagens första mål. 
Det som vi kanske bör förbättra är vår beslutsförmåga på offensiv planhalva, det blir lite för mycket kletande på bollen vilket i sej inte är fel, men när vi åker på ett antal omställningar efter samma misstag så kanske vi bör ändra lite i beslutsfattningen. 
Säffle FFs andra mål är ett praktexemplar ur just den skolboken, vilket nu kostade oss både det ena och det andra. 

Halvtid och underläge borta mot ett mycket bra lag är absolut inget drömscenario. Vi beslutar oss för att göra två byten i halvtid då det inte händer speciellt mycket offensivt. Hadi och Khalid lämnar plats för Andres och Victor som kommer in med lite andra egenskaper. Sen måste vi börja hota mer bakom FFs backlinje där vi från sidan sett att det finns en hel del utrymme. OK, snyggt är det inte det spelet men ack så effektivt.

Inledningen av andra halvlek är mycket, mycket bättre offensivt. Vi löper mer i djupled och vi sätter fler bollar bakom FF. Nu ska vi absolut inte förringa dagens motståndare som verkligen skapar möjligheter att punktera matchen men vi fredar oss bra. 2-1 kommer efter en längre boll från Andres som Diego förvaltar väl och vi har ett skapligt tidigt mål i andra halvlek. Det blir lite darr i hemmalaget och vi öser på offensivt.
 
Vi gör ännu ett byte då Simen får sej en pärla och tvingas utgå. Joel kommer in som renodlad vänsterback. Det är mer tryck i AF i denna halvlek och samtliga deltagare bör känna att det här inte är omöjligt. Lite synd är det att gossen som var på AFs lista under hösten visar upp sitt berömda ryck och trycker in 3-1 bakom en mycket bra Patrik. Där och då är det lätt att nacksenan slits av men så var inte fallet denna afton. 

AF vaskar fram en hörna som Anton noggrant tar hand om och efter en liten skarv så trycker Diego in 3-2. Fantastikt bra hörnvariant det där. 
Nu chansar vi med det vi har och flyttar fram Kicken så han kan fördela lite längre bollar från en högre position. Nån större chans vaskar vi inte fram utan Säffle FF går segrande ur matchen helt rättvist. 
Mycket bra insatser denna kväll från samtliga spelare med lite extra beröm till Filip, Diego, Kicken och naturligtvis Patrik. 

Avslutningsvis. Ja Camilla, du sa det och vi utförde. Bra förslag.

IK Arvika Fotboll - Hertzöga BK 1-2 ( 0-1 )
2019-06-08 18:59
Förlust på Lingonvallen mot ett bra Hertzöga BK.

IK Arvika Fotboll kom ut med ett lågt försvarsspel vilket i sej absolut inte var tanken. Vi uppträder lite väl försiktigt i första delen av matchen trots att tanken var att vi skulle kliva på lite hårdare. Det är inte mycket till anfallsspel som vi får till utan det ser mestadels ut som att vi försöker hålla ihop laget och minimera våra egna misstag. 
0-1 kommer efter en skapligt bra prestation från Hertzöga BK och det är lite för tidig för oss men helt klart rättvist, då det är mestadels våra motståndare som skapar något som är värt att nämnas i det offensiva spelet. Vi har stora problem att hitta något som kan kallas passningsspel och rörelse i den här första halvleken.

Halvtid och underläge 0-1, vi förbereder oss på att vi måste stå upp lite bättre, vinna fler dueller och ha en större rörelse när vi har bollen.

Andra halvleks första 25 minuter är något av det bättre vi presterat denna säsong. Det är tålamod och stor rörelse på de flesta spelare och då ser det ut som det ska göra i IK Arvika Fotboll. Det är en period där vi gör det vi så många gånger tidigare gjort och det är trevligt att se på. Vi gör 1-1 genom Filip som gör en strålande insats hela matchen. Det är enormt underhållande att se ett AF som spelar den sortens fotboll, Erik styr och ställer som central mittfältare, Simen kommer runt och överlappar, helt klart underbart. Nu vill vi bara lägga i nästa växel då vi har Hertzöga BK i gungning, tyvärr så så kanske jag måste inse att den växeln tyvärr inte finns i dagsläget men vi är riktigt, riktigt nära att få uppleva den. 
Avslutningen på matchen blir sur för oss. Vi tillåter Hertzöga BK att komma tillbaka och avgöra tillställningen med sitt 2-1 mål. Chansmässigt är resultatet helt rättvist och det är bara att gratulera våra motståndare till segern.
Vi i IK Arvika Fotboll ska glädjas åt att Filip och Erik gör sina bästa matcher för säsongen, vi har en bra målvakt och en stabil backlinje, det vi kanske måste förbättra är den offensiva förståelsen och naturligtvis har vi möjligheter att jobba vidare med den. 
Vi får redan nu börja blicka framåt mot nästa match där Säffle FF står för motståndet.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IK Arvika Fotboll, 27/03 12:14 
IK Arvika Fotboll, 13/03 12:10 
IK Arvika Fotboll, 20/02 16:17 
 
Sponsorer