Händer på Vik 25 maj - 1 juni
2018-05-25 10:54
2018-05-25 19:00 Serie FK Maskinen - Svanskogs IF 2 X 45 Hel plan Viksvallen
2018-05-26 11:00   Serie F13 Vit Flickor 05 - Norrstrands IF 3 X 25 Hel plan Råsunda 3
11:05 Serie P12 Röd Pojkar 07 - Forshaga IF 3 X 20 Hel plan Blåbärsvallen
13:00 Serie P14 div II Pojkar 04 - Eda United 3 X 25 Hel plan Råsunda 3
16:01 DM F14 DM Flickor -04 - Rävåsen 3 X 25 Hel plan Lingonvallen
2018-05-27 11:00   Serie P10 Svart Pojkar 8 - Koppom/Köla 3 X 20 Hel plan Råsunda 1
11:02 Serie Poolspel F8 Vit Flickor 08 - Poospel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
12:00 Serie Poolspel F8 Vit Flickor 08 - Poolspel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
13:00 Serie Poolspel F8 Vit Flickor 08 - Poolspel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
13:00 Serie P10 Vit Pojkar 8 - Hillringsbergs IF 3 X 20 Hel plan Råsunda 1
14:00 Serie Poolspel F8 Vit Flickor 08 - poolspel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
15:00 Serie F12 Gul Flickor 06 - Torsby/Västanvik 3 X 20 Hel plan Blåbärsvallen
17:02 Serie F11 Vit Flickor 07 - Årjängs IF 3 X 20 Hel plan Blåbärsvallen
2018-05-29 19:00   Serie F13 Blå Flickor 05 - Klässbol 3 X 25 Hel plan Råsunda 3
2018-06-01 19:00   Serie P11 Vit Pojkar 07 - Töcksfors IF 3 X 20 Hel plan Blåbärsvallen
19:00 Serie F15 Flickor -03 - Töcksfors IF 2 X 40 Hel plan Viksvallen
Herrar Div IV
Referat: Idrottsklubben Arvika Fotboll - Carlstad United
IK Arvika Fotboll - Carlstad United 3-5 ( 2-2 )
2018-05-22 22:41, Herrar Div IV
Adrian gjorde en mycket bra insats mot Carlstad United.
IK Arvika Fotboll förlorade kvartsfinalen som spelades på Solviksvallen med 3-5 mot Carlstad United. Matchen inleds med att AF blir hårt belastade av ett rappt spelande CU som vaskar fram lite hörnor och ett skapligt tryck mot Patrik och hans backlinje. 0-1 kommer efter 12 minuter och det är absolut inte den öppningen vi ville att matchen skulle få. Vi repar dock mod och börjar få till lite passningsspel samt att vi trycker lite hårdare på CU,s backlinje och Henry Emineke gör efter 17 spelade minuter 1-1 och jublet är rejält runt Solviksvallen. 10 minuter senare kommer matchens mål efter en fin hörna av Andres Parra då Henry cykelsparkar in 2-1 till AF. Det är klart att CU är spelmässigt bättre i stora perioder och hotar oss rejält och 2-2 kommer efter en djupledsboll som vi missförstår lite men det måste få hända mot ett så här kvalificerat motstånd. Domaren blåser till halvtidsvila och det behövs verkligen både för spelare och ledare i AF. Inga stora justeringar utan vi fortsätter på den inslagna vägen. Vi är skapligt bra med i inledningen av andra halvlek men efter dryga timmen spelad så ramlar det i följd ordning in 2-3 (60min.) 2-4 (67min.) 2-5 (77min.) och det är absolut inget att säga om. Vi har några chanser som vi bör utnyttja bättre men det har även CU och i matchens sista minut gör Henry 3-5 och det är bara avsparken kvar innan domaren blåser av matchen. Vi gör en fullgod insats i denna kvartsfinal men möter ett motstånd som är lite bättre än vad vi är denna afton. Samtliga spelare i IK Arvika Fotboll förjänar ett stort tack för sin insats och vi tränare för denna grupp är oerhört stolta över spelarnas insats, spelarnas försök till att spela på samma sätt som i seriespelet och spelarnas pannben. Ett stort tack till hela IK Arvika Fotbolls seniortrupp från oss alla i ledarstaben då vi är mycket stolta över ert uppförande denna kväll. Sen att det åkte en kexchoklad i småbitar i dörren av chefstränaren det får vi belasta herrarna som ska stötta, supporta och hjälpa oss så gott det går, men kanske att det någon gång skulle gå att inse hur verkligheten för div.4 spelare och tränare i Värmland ser ut och inte leva i någon egen uppblåst såpbubbla som är absolut felfri.
Start för fotbollsskola och fotbollskul
2018-05-21 15:35
Hej.

Nästa vecka drar vi igång verksamheten för de lite yngre lirarna.

Fotbollsskolan, för både flickor och pojkar födda 2011, börjar på tisdag, 29 maj, och pågår mellan klockan 18.15 och 19.15 på Blåbärsvallen.

Fotbollskul, för flickor och pojkar födda 2012 och 2013, börjar på onsdag, 30 maj, och pågår mellan klockan 18.15 och 19.15 på Blåbärsvallen.

Ingen föranmälan behövs. 

Under första träningen kommer deltagarna att tas om hand av ledare från Arvika Fotboll, och samtidigt ges föräldrarna information om klubbens verksamhet i klubblokalen.
Herrar Div IV
IK Arvika Fotboll - Carlstad United
2018-05-21 14:41, Herrar Div IV
Kan IK Arvika Fotboll rubba Carlstad United i kvartsfinalen ?
Inför kvartsfinalen mot Carlstad United som gått som tåget i sin division 1 serie och ligger efter 7 spelade omgångar på kvalplats till Superettan, så det är ett mycket starkt lag som besöker Solviksvallen imorgon Tisdag med matchstart kl. 1900. Naturligtvis förstår vi att det är en oerhörd skillnad på det mesta mellan dom här två lagen som möts och samtidigt får vi förbereda oss på en rejäl kraftansträngning där vi måste hålla fokus och göra jobbet varje gång. Vi pratade lite med AFs kapten Adis Tucek om hans tankar inför kvartsfinalen. Carlstad United är spelande lag med mycket hög klass och det kommer att vara ett helt annat tryck i passningsspelet, löpningarna och i närkamperna än vad vi är vana. Det gäller att vi är noggranna i allt vi förtar oss och att vi aldrig fuskar med jobbet som vi alla vet att vi måste göra. Vi måste vara kompakta i defensiven samtidigt som vi måste försöka spela vårt eget spel offensivt. Det var som vanligt några kloka ord från kaptenen. IK Arvika Fotboll hade lätt jogg på schemat igår efter Lördagens seger mot Villastadens IF och idag är det förberedande träning som gäller. Samtliga spelare i truppen är tillgängliga så tränarstaben har lite att fundera på under Måndagens träningspass. Varmt välkomna till Solviksvallen imorgon Tisdag kl. 1900.
IK Arvika Fotboll ställer upp med följande matchtrupp.
Daniel Olsson
Emil Eriksson
Pierre Thunberg
Joel Backlund
Simon Börne
Simen Slåen Johansen
Adis Tucek
Anton Tornqvist
Anel Alibasic
Andres Parra
Hadi Mazzafari
Adrian Kristiansen
Henry Emineke
Patrik Hjalmarsson
Erik Karlsson
Patrik Magnusson


Damer
Referat: Råtorps IK - IK Arvika Fotboll
Positiva vibbar trots 1-4!
2018-05-20 18:30, Damer
Säsongens 3e match slutade som rubriken ovan säger med förlust mot Råtorp på bortaplan med 4-1, men trots ett tråkigt resultat så visade vi upp ett underbart Lagsamarbete denna varma soliga lördagseftermiddag.

Vi gör en riktig kanon första halvlek där vi har några riktigt bra chanser att både göra 1,2,3 mål men deras målvakt var endera i vägen lr så var kryssribban det, hade den frisparken från Frida från 40m gått in hade det varit en kandidat till årets mål👊 ,men Fru Fortuna ville inte riktigt va med oss och istället för ledning så åker vi på ett solklart offsidemål i baken i minut 43, linjedomaren vinkar vilket gör att våra försvarare stannar upp men huvud domaren tog ett eget felaktigt beslut. I anfallet efter var det ytterst nära ytterligare ett baklängesmål men vi avvärjer försöket med en hel del tur.
Vi går till pausvila med underläge 1-0 vilket ingen i laget var nöjda med då vi var det bättre laget, snacket i halvtid handlar om att vi ska fortsätta precis som vi gjort i 1a,med fortsatt positivt snack o jobb för varandra så kommer vi vända detta var känslan.
Vi startar dock 2a lite försiktigt o Råtorp lyckas göra ytterligare ett mål till 2-0 genom deras vindsnabba ytter Ida Jönsson.
Efter målet vaknar vi till och får ordentligt tryck på Råtorp och lyckas efter ett fint anfall med många fina öppnande löpningar som skapar en fin yta för Sofia som ensam med målvakten,kallt lägger in den till 1-2. Vi fortsätter efter reduceringen o trycka på för fulla muggar o känslan var att snart sitter kvitteringen, den stora chansen fick Kim där nog alla på Råtorpsvallen trodde att det skulle bli mål men återigen gör deras målvakt en superräddning.
Istället för kvittering så i 75 min tar deras nr 16 hand om en utstudsande boll o får drömträff till 3-1. 4-1 kommer 3min senare och då sjunker modet hos de våra litegrann men vi lyckas hålla bollen borta från mer baklängesmål de sista 12minuterna.
Alla 15 spelare i truppen i dagens match som alla fick speltid ska ha med beröm godkänt.

Målvakt Lina som gjorde många grymma räddningar under matchen.
Backlinjen med Malin,Sahra,Frida,Hanna och inhoppande Minna höll ihop det förtjänstfullt, känns som att vi börjar hitta mer o mer rätt.
Mittfältet med Ellen,Sofia,Mikaela,Maja,Sandra och inhoppande Kalle,Elin o Jullan tog för sig på ett mycket bra sätt,med hårt jobb,fina kombinationer och offensiva löpningar.
Forward Kim, många bra och fina öppnande löpningar, var bara målet som fattades.
Sen ska Linn ha ett stort tack som hjälpte till på sidan o pushade tjejerna och sist men inte minst ett stort tack till Micke o Maria som fixade uppskattad frukt att ha i pausen.

Sammanfattningsvis så kan man säga att idag uppträdde vi alla som ett Lag både på och utanför plan,vilket bådar för framgång längre fram och som bilden ovan säger ” I Choose To Be Happy Today”Herrar Div IV
Referat: Villastadens IF - IK Arvika Fotboll
Villastadens IF - IK Arvika Fotboll 0-5 (0-2)
2018-05-19 17:19, Herrar Div IV
Strålande insats av Andres Parra.
IK Arvika Fotboll tog en stabil seger med hela fem gjorda mål borta mot Villastadens IF i Kristinehamn. AF tar kommandot från början, trots en mycket hård press från VIF i inledningen av matchen. Åter till detta hårda presspel så spelar vi oss ur situationerna som uppstår och skapar ett lugn i spelet och framförallt tar vi kommandot i matchen. VIF försöker utnyttja fasta situationer samt att spela på omställningar och det blir i längden ett mycket energikrävande spel för våra motståndare. AF däremot kontrollerar denna tillställning från början till slut och det är mycket som är riktigt bra. Victor och Andres kör på sin kant hårt med motståndet och det ska mycket bra fysik till för att försvara den kanten. Lite oturligt åker Victor på en stygg tackling och vi tvingas till ett tidigt byte då Erik kommer in och som matchbilden blir så gör Erik en mycket bra insats då han fortsätter med exakt det spelsätt som Victor tuffat igång. Efter ett antal heta målchanser så gör Hadi 0-1. En straffspark senare från Anel så står det 0-2 på resultattavlan och det är resultatet vi får med oss in i halvtidsvilan. Paussnacket är som oftast behärskat med ett fåtal punkter på agendan. Lite färre touch på bollen och fler löpningar var önskan i offensiven och i det defensiva spelet var det inte mycket att påpeka då det var tämligen stabilt. Inledningen av andra halvlek ska vi absolut inte säga att det är en de bättre vi gjort men vi är stabila defensivt och sen att det blir lite för mycket kletande på bollen får även vi leva med. Vi gör 0-3 genom Henry, 0-4 genom Hadi och 0-5 genom Joel. Spelmässigt är vi under sista halvtimmen så överlägsna så att det ser nästan ut som en passningsövning som Leif Eriksson skulle formulerat sej och så är det. Vi gör våra byten då Anton byter med Simon, Andres med Adrian och Joel med Hadi och det som är en styrka denna säsong är att spelet ser exakt likadant ut hur vi än väljer att spela laget. En stark bortaseger mot Villastadens IF där vi enligt Mats aldrig någonsin vunnit måste ses som en bra prestation. Som vanligt ska vi då summera lite och det är inte mycket att orda om mer än att vi tar en förväntad seger i ett läge där vi måste vinna och inte bör vinna och vi gör det rejält. Samtliga spelare förtjänar beröm för sin insats och vi ska också passa på att tacka Lisa som hade gjort iordning en gedigen frukost som serverades kl. 0800 i samlingslokalen, stort och ett ännu större tack Lisa. Nu ska vi då blicka framåt och då är det redan på Tisdag dags för nästa match och det blir premiär på Solviksvallen då ett av Värmlands absolut bästa lag Carlstad United kommer på besök för att spela kvartsfinal i DM och naturligtvis hoppas vi på storpublik när vi ska mäta oss mot ett såpass högkvalitativt motstånd. Så varmt välkomna till Solviksvallen på Tisdag kl 1900.
Händer på Vik 18-25 maj
2018-05-18 10:58
2018-05-18 18:30 Serie F10 Röd F08 Flickor 08 - Norrstrands IF 3 X 20 Hel plan Fotbollshallen
19:00 Serie P11 Vit P07 Pojkar 07 - Köla/Koppom 3 X 20 Hel plan Blåbärsvallen
19:00 Serie P12 Vit P06 Pojkar -06 - Grums IK 3 X 20 Hel plan Råsunda 1
2018-05-19 11:00   Serie F10 Vit F08 Flickor 08 - IF Viken 3 X 20 Hel plan Råsunda 1
13:00 Serie Poolspel P9 Blå P09 Pojkar 09 - Poolspel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
13:00 Serie P11 Svart P07 Pojkar 07 - Nolrrstrands IF 3 X 20 Hel plan Råsunda 1
14:00 Serie Poolspel P9 Blå P09 Pojkar 09 - Poolspel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
15:00 Serie Poolspel P9 Blå P09 Pojkar 09 - Poolspel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
16:00 Serie Poolspel P9 Blå P09 Pojkar 09 - Poolspel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
17:00 Serie Poolspel P9 Blå P09 Pojkar 09 - Poolspel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
2018-05-20 11:00   Serie P8 Lila P10 Pojkar 10 - Poolspel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
12:00 Serie P8 Lila P10 Pojkar 10 - Poolspel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
13:00 Serie P8 Lila P10 Pojkar 10 - Poolspel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
14:00 Serie P8 Lila P10 Pojkar 10 - Poolspel 3 X 10 Hel plan Blåbärsvallen
15:00 Serie F10 Röd F08 Flickor 08 - IFK Skoghall 3 X 20 Hel plan Blåbärsvallen
15:00 Serie P12 Gul P06 Pojkar -06 - IFK Ölme 3 X 20 Hel plan Råsunda 1
15:00 Serie P13 div II P05 Pojkar -05 - IFK Sunne 3 X 25 Hel plan Råsunda 3
16:01 Serie Div 6 Västra Extern Arvika United BK - Manskogs SK 2 X 45 Hel plan Lingonvallen
17:00 Serie P12 Röd P07 Pojkar 07 - IFK Munkfors 3 X 20 Hel plan Blåbärsvallen
17:00 Serie F14 Västra F04 Flickor -04 - IF Viken 3 X 25 Hel plan Råsunda 3
17:00 Serie P15 div I P03 Pojkar -03 - Karlskoga SK 2 X 40 Hel plan Viksvallen
2018-05-21 19:00   Serie P11 Vit P07 Pojkar 07 - SK Sifhälla/Säffle FF 3 X 20 Hel plan Blåbärsvallen
Nyheter från våra lag
P08, 22/05 06:26 
Herrar Div IV, 21/05 14:41 
Damer, 20/05 18:30 
P07, 19/05 08:21 
Herrar Div IV, 18/05 21:20