SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Arvika Fotboll
Klar seger gav Arvika femteplats i tabellen!
2022-10-02 14:49
Jefferson Parra Parra och Morteza Ahmadi jublar efter att av Arvikamålen.

Klar seger hemma mot Rottneros IK med 5-2 (3-0), samtidigt som Kristinehamn fick stryk i Töcksfors, innebar att Arvika Fotboll klättrade ett pinnhål i tabellen, och slutade på femte plats i herrarnas Värmlandsfyra.

-Det är väl ingen topprestation, men vi vinner och slutar femma i serien, det är positivt konstaterar Arvikatränaren Fredrik Tholén.

Ett Rottneros som i teorin hade chans att ta sig upp på kvalplats för att ha chansen att hänga kvar i fyran, hade inte mycket att sätta emot på Solviksvallen på mârtenslördagen.

Efter nitton minuters spel var matchen avgjord, då Anderson Parra Parra (1-0) och Jefferson Parra Parra (2-0 och 3-0) hade sänkt sina gamla lagkompisar.

I andra halvlek ökade Morteza Ahmadi på till 4-0 och Filip Åström till 5-0, innan Rottneros tilläts reducera två gånger.

Onödigt tyckte Fredrik Tholén.

-Vi pratade om i halvtid att hålla tätt så vi kunde sluta med plus i målskillnaden, men nu blev det istället plus minus noll…

Ett mycket ungt Arvika Fotboll har under året blandat och gett.

-Vi har förlorat mot en del bottenlag när vi gjort dåliga insatser. Vi hade ambitioner att sluta högre upp i tabellen.

Arvika har använt över 30 spelare i årets seriespel. Kanske lite väl många för att det ska vara optimalt.

-Positivt ändå att många har fått prova på. Sen får vi se om de kan ta kliv till nästa år.

Arvikatränaren lyfter fram unge Joel Åström som lagets kanske bäste spelare i år.

-Han är bara 17 år, men redan en bärande spelare. Sett över hela säsongen är det han som får det mest positiva omdömet.

Arvika sprang ifrån och ordnade målkalas!
2022-10-02 14:03
Degerforsförsvaret hängde inte med Lovisa Åström & co!

Arvika Fotbolls damer avslutade säsongen på bästa sätt, när man hemma på Solviksvallen besegrade Degerfors IF 2 i den tidiga lördagsmatchen med hela 6-2 (4-0).

-Det absolut bästa sättet att avsluta säsongen på, konstaterade Arvikas tränare Carin Josefsson.

Meja Molin gjorde 1-0, Sahra Karlsson 2-0.

Då hade matchuret bara hunnit fyra minuter.

Elva minuter senare ökade Julia Martinsson på till 3-0. Strax innan halvtid spädde Lovisa Åström på till 4-0.

-Det var vinst som gällde idag, och nu lossnade det lite för oss, även om kanske inte Degerfors var jättebra…

Den andra halvleken gav mer hemmajubel.

Julia Martinsson och Sofia Karlsson såg med varsitt mål till att Arvika gick ifrån till 6-0, innan gästerna från östra Värmland fick vara med och leka lite, med två reduceringsmål.

-När vi får de tidiga målen så slappnar vi av, påpekade Carin Josefsson.

Arvikatränaren fick ta ansvaret i somras, när Thomas Gräsberg tvingades kliva av på grund av personliga skäl. Hon har tagit in Arvika i ett generationsskifte. Flera spelare, målgörare, lämnade i somras, däribland seriens bäste spelare, Sofie Ahlberg.

-Vi har tagit in mycket yngre spelare, och det tar ett tag att spela ihop laget och få ihop gruppen.

I lördags lyfte Josefsson fram Lovisa Åström och Lea Karlsson, som bäst för dagen. Men sett över hela säsongen också Julia Martinsson, som ligger bakom väldigt mycket av Arvikas anfallsspel. Lagets kanske bäste spelare i år.

-Julia kan hålla i, hon vågar mycket och bara kör på.

Arvika har avslutat säsongen bra, med bland annat två storsegrar i de två sista omgångarna. Framtiden ser spännande ut. Frågan är om tränaren nästa säsong heter Carin Josefsson?

-Det vet jag inte än…

Gratis mârtensfotboll på Solviksvallen!
2022-10-01 06:58

Arvika Fotboll erbjuder dubbla hemmamatcher på Solviksvallen denna mârtenslördag. Först ut är damerna, med tidig matchstart kl 11.00 mot Degerfors IF 2. Båda lagen har sitt på det torra, men Arvika söker revansch efter 3-4-förlusten på Stora Valla tidigare i år.

Priser till matchens lirare från Virveln City.

Arvikas herrar möter Rottneros IK kl 15.00. Arvika har möjligheten att klättra en eller två placeringar i tabellen vid seger. Fryksdalingarna å sin sida vill ta sista chansen för att nå kvalplatsen, som kan rädda nytt kontrakt i värmlandsfyran.

Priser till matchens lirare från Sveders Herr.

Så välkomna till Solviksvallen denna lördag. Vi bjuder på entrén till båda matcherna. Passa på att se sista seriematchen för säsongen!

Arvika missade DM-guldet i finalen...
2022-09-29 18:35
Arvikas lagkapten Emil Eriksson tar emot andrapriset i Lilla DM-finalen, av förbundets Janne Jansson.

Det blev inget DM-guld för Arvika Fotbolls herrar. På Lingonvallens konstgräs blev gästande Råtorps IK för tuffa och vann en hård drabbning med 3-1 (2-0).
-Vi har ett ungt och lättviktigt lag, men vi förlorar alldeles för många man-man-situationer, tycker Arvikas tränare Fredrik Tholén.
Råtorp vann östra femman i år och är klara för värmlandsfyran nästa år. 
Ett fysiskt, välväxt lag med många duktiga spelare. Utifrån vad vi fick se på onsdagen, så hade Karlstadslaget redan i år varit med och slagits om de absoluta topplatserna i div 4.
Råtorp tog ledningen efter 35 minuter. Ett bolltapp för hemmalaget högt upp i banan föregick målet. Hemjobbet var heller inte nog bra på alla håll. 
Gästerna ökade på till 2-0 nio minuter senare. Ett läckert volleymål på hörna, men också ett lite oorganiserat Arvikaförsvar.
Råtorp ökade på till 3-0 i andra halvlek efter en rejäl bjudning av hemmalaget.
Victor Engstig gav sedan Arvika nytt hopp med ett distinkt avslut från distans fram till 1-3.
Arvika tog dock över ordentligt ju längre matchen led, både Mikael Ek och Filip Åström blev snuvade i frilägen, av gästernas duktiga målvakt.
-Vi fick tryck på dem i slutet, hade vi fått utdelning på våra lägen hade vi kunnat göra match av det, säger Tholén.
Arvikatränaren var annars inte helt nöjd med sitt lag.
-Råtorp är bättre i kampmomentet. De borde inte vara det, men så var det. Vi kommer inte upp på toppnivå, är inte nog bestämda.
Matchen var tidvis hård, och domaren Pedram Najafi hade stora problem. Någon varning i början av matchen kunde varit på sin plats och kanske stävjat det hårda spelet. Nu fick Arvika tre spelare skadade (två på grund av vårdslöst spel) och på slutsignalen utbröt närmast ett regelrätt slagsmål!
-Slagsmål och inte ens ett kort, det säger allt. Jag tycker inte domaren är bra, och det drabbar båda lagen, påpekar Tholén diplomatiskt.

Arvika Fotboll i DM-final på Lingonvallen!
2022-09-27 12:45

Arvika Fotbolls herrar har gått fram som en ångvält i Lilla DM, och har i morgon onsdag (28 september) chansen att bli DM-mästare hemma på Lingonvallen, där finalen spelas mot Råtorps IK.

-Vi spelar såklart för att vinna, men det kommer inte gå av sig själv, Råtorp har några duktiga spelare, konstaterar Arvikas tränare Fredrik Tholén.

Karlstadslaget vann div 5 östra övertygande, och är klara för spel i värmlandsfyran nästa år.

Stor del i detta har målkungen Riyadh Ahmadi, med sina 33 fullträffar på målkontot. Ahmadi och Sherwan Baderkhan har båda spelat på högre nivå tidigare.

Arvika Fotboll har å sin sida möjlighet att ta hem en tredje titel för säsongen. Man har tidigare vunnit både Hallvärmländskan och div 6 med sitt U-lag.

-Alltid roligt att ta sig till en final, inte så ofta det sker som seniorspelare, konstaterar Fredrik Tholén.

Arvika har på sig väg till finalen besegrat Slottsbron (9-1), Ulvsby (3-0) och Bråten (5-1).

Nu står bara Råtorps IK kvar emellan Arvika Fotboll och ett eventuellt DM-guld.

-Vi har så gott som full styrka tillgänglig och ska försöka att ta hem segern!

Matchen på Lingonvallens konstgräs startar kl 19.00 på onsdagen. Det är fri entré som gäller!

Kiosken kommer såklart att vara öppen, bland annat kommer både kaffe och varm korv att finnas tillgängligt i höstvädret!

Äntligen lossnade det för Arvikas damer!
2022-09-26 18:33

Äntligen, var ett passande ord efter att Arvika Fotbolls damer kvaddade IFK Kristinehamn på Sannavallen i Kristinehamn med hela 7-0 (3-0).

-Äntligen tre poäng, utbrast Arvikatränaren Carin Josefsson!

Äntligen lossnade målskyttet, kan vi också skriva!

-Den här gången gjorde vi mål på chanserna.

Lea Karlsson skruvade med sin fina vänsterfot in en hörna direkt i mål fram till 1-0 redan efter åtta minuters spel. Sofia Karlsson ökade på till 2-0 två minuter senare. Julia Martinsson såg till att det stod 3-0 efter en halvtimmes spel.

Det var proppen ur för Arvikas del.

-En lättnad, det är roligt när spelet stämmer och vi gör mål på chanserna, konstaterade Carin Josefsson.

Lina Ahlberg gjorde 4-0, Sofia Karlsson 5-0. Julia Martinsson klämde in 6-0, innan Sofia Karlsson fullbordade segern fram till 7-0.

Hattrick för Karlsson, som även hade två bollar i stolpen.

-Kristinehamnsledarna var förvånade att vi ligger där vi ligger i tabellen, de sade vi var det bästa laget de mött i år.

En bekräftelse på att Arvika har tagit kliv.

-Det tar ett tag att spela ihop ett nytt lag, jag tycker också att vi inte är så dåliga som tabellen visar.

Många Arvikaspelare var förstås bra denna dag på Sannavallen. Extra beröm delades ut till stabila, trygga och tydliga målvakten Cornelia Room, samt duktiga mittfältsduon Lea Karlsson och Lina Ahlberg.

Nu återstår en match av säsongen, detta hemma på Solviksvallen på lördag mot Degerfors IF 2. Matchstart redan kl 11.00.

Tre snygga mål gav Arvika tre poäng!
2022-09-26 16:01

Tre snygga mål och tre sköna poäng. Så kan man enkelt sammanfatta Arvika Fotbolls 3-1 (1-1) på bortaplan mot IFK Kristinehamn i lördags.

-Vi pratade i halvtid om att höja arbetsinsatsen, och i den andra halvleken tummade vi inte på arbetet, sade Arvikaherrarnas tränare Fredrik Tholén.

Västvärmlänningarna var annars inte kollektivt påkopplade från match, man gav bort både fasta situationer och andrabollar.

Ändock gjorde Hadi Mazzaffari 1-0, efter ett mönsteranfall, där Mazzaffari tillslut blev serverad öppet mål.

-Halva laget var involverat, det var passningar med mål och mening. Ett riktigt fint fotbollsmål, konstaterade Fredrik Tholén.

Kristinehamn skapade en del, några farliga hörnor och en boll i ribban. Dryga halvtimmen in i matchen kvitterade man också Arvikas ledning.

Gästerna från västvärmland ökade dock trycket i den andra halvleken och bjöd på ytterligare två riktigt fina mål på Sannavallen.

Jefferson Parra Parra kom in från vänsterkanten, curlade vackert in 2-1 från 30 meters mål i den 60:e minuten.

Minst lika vackert var det när Anderson Parra Parra drev bollen 50 meter, förbi ett antal försvarsspelare och till slut chippade bollen över Kristinehamns målvakt!

-En riktigt bra prestation, att först driva bollen så långt och sen vara så kylig i avslutet, berömde Tholén.

Samtliga Arvikaspelare godkända i lördags, extra beröm till helt nya mittbacksparet Joel Åström och Adam Söderberg.

Resultatet innebar att Arvika klev upp på samma poäng som Kristinehamn på femte plats i tabellen. I den sista omgången, nu på lördag, möter Arvika Rottneros hemma på Solviksvallen kl 15, samtidigt som Kristinehamn har en svår bortamatch i Töcksfors. I den bästa av världar, kan Arvika också passera Sunne, som dock måste förlora hemmamatchen mot Västanvik.

Spännande avslutning väntar!

Nyheter från våra lag
P05/06, 01/09 22:43 
P10, 13/07 16:59 
P10, 21/06 13:43 
 
Sponsorer