2019-03-18 13:01
Säffle FF-Arvika Fotboll 6-0
Den gångna helgen drog vi igång träningsmatcherna inför säsong 2019.
På Lördagen åkte vi ned till Säffle och möte med deras Div 2 gäng, en match som vi visste på förhand skulle bli riktigt tuff och det blev den oxå.
Tuff start med 3 insläppta första kvarten innan vi jobbade oss in i det bättre o kom mer rätt i tänk o positioner, vi skapade en rejäl chans i första då Ylva sprintade ifrån sina försvarare men fick för dålig vinkel så bollen smet utanför.
2a halvlek är vi bättre med i ifrån start och gör en helt ok halvlek trots ytterligare 3 insläppta. Summan av matchen är att för att vara första matchen för året på stor plan så är arbetsinsatsen vi gör fullt godkänd mot ett mycket bra Säffle.
Bäst för dagen i Arvika var mittbackarna Alice o Kalle och målvakt Lina som gör många bra ingripanden.

Arvika Fotboll U-Säffle FF U 3-1
På söndagen var det vår tur att dra det längsta strået i matchen mellan våra U-Lag.
1a halvlek hade vi det tufft att ta oss nånstans i planen då Säffle hade det mesta av spelet dock utan att skapa så många farliga chanser förutom en gång då de lyckas göra mål. Vi skapade inte värst mycket under 1a mer än några skott utifrån ,det positiva från första var att ju längre minuterna gick ju mer rätt kom vi våra positioner och att vi la ned mycket jobb för varandra.
Inför 2a halvlek gjorde vi några byten o flyttade om lite i laget vilket gav bra effekt från start, vi kvitterar på en hörna efter en dryg minut in i 2a genom Ebba och efter det tar vi över matchen totalt, vi vinner bollar högt upp i banan, vinner kamperna på mitten, löper för varandra o skapar mycket chanser så 2-1 kommer genom Emma B som håller sig framme o skyfflar in bollen på en målvaktsretur. 3-1 kommer oxå ganska snart efter ett mycket vackert anfall där Kim avslutar säkert.Ett skolboks exempel på hur fotboll ska spelas, öppnande löpningar, fina kombinationer och perfekta pass där många spelare deltog, Gåshud fick vi ledare på sidan😀
Matchen slutar 3-1 i vår favör efter en grym 2a halvlek. Många spelare som förtjänar beröm i denna match men vill nämna 3 st lite extra, Lovisa Åström som slet o löpte otroligt mycket och det var bara målet som saknades, Emma B 2a halvlek som gjorde många bra saker och fick kröna det med 1 mål och sist men inte minst vår kapten för dagen Lovisa Sveder som höll ihop mittförsvaret på bästa sätt.
En skön seger att ta med sig till veckans träningar o kommande helgs matcher.