IK Arvika Fotboll - Yxhults IK 1-1 (0-1)
2019-06-21 07:32
Emil och hans försvarskamrater krigade sej till en poäng.
Efter 90 spelade minuter så ramlade det in en välbehövlig poäng på AFs konto.

Första halvleken är ett riktigt sömnpiller från vår sida sett, det är lite för tamt av oss att ge dagens motståndare kommandot i matchen. Vi är inte riktigt på plats utan är några steg efter våra motståndare och ett bra bevis på det är dessa förbaskade frisparkar som vi drar på oss utanför eget straffområde, det är i situationer där vi ofta kan stoppa anfallet tidigare men vi är inte redo att gå in och ta smällen. Där måste det till en bättring.
Yxhult tillåts enkelt att göra första målet för dagen då vi onödigt tappar bollen centralt. 0-1 och uppförsbacke, samtidigt ska vi vara glada att det inte blir mer bakåt och det kan vi tacka vår käre målvakt för. Det är ett oerhört lojt och initiativfattigt AF som visar upp sej för hemmapubliken i denna första halvlek och vi ska som sagt vara glada för att vi inte släpper till fler målchanser än vad vi gör.

Halvtid och några väl valda ord där det framförallt trycktes på arbetsknappen och att vi ska fightas för klubbmärket. Samtliga spelare i IK Arvika Fotboll måste förstå att vi alla har ett ansvar när vi drar på oss matchtröjan. Det är inte alla dagar som det snitsiga spelet sitter men löpinsatsen måste alltid finnas med oss, om inte vi akut har blivit drabbade av förlamning.

Andra halvleks inledning är bättre men absolut inte i närhet av vad vi kan. Vi gör tidigt två byten då vi ser att vi måste få stopp på våra motståndare centralt. Khalid in som forward och Erik in som ytterback, detta innebär att Simen kliver in som mittfältare och det vet vi att han besitter en del kunskap om det spelet.
Det blir genast bättre och det tar stopp centralt, samtidigt som dom längre bollarna börjar fördelas på våra forwards som löper på bra.
Vi gör ännu ett byte då Hadi kommer in och det är ännu en löpstark spelare som vi bedömer att vi behöver sätta i spel denna afton.
Efter en spelvändning så får Andres till sin patenterade offensivlust och tar ett avslut som tar på handen på en motståndare vilket domaren också noterar och dömmer straff.
Diego förvaltar den sparken väl och vi har 1-1.
Spelet i sej är inte bra men det löps och det vinns dueller och det är där vi måste vara nu i den situationen vi själva försatt oss i.
Lite spänning blev det i slutet av matchen då Yxhults IK tilldelas en straff som dom för vår del inte förvaltade väl utan den resulterar i inspark och matchen blåses lite senare av.

1-1 hemma mot tredjeplacerade Yxhults IK måste ses som godkänt. Det som vi måste förbättra är insatsen och vår egen inställning till att ta fighten i varje situation för där är vi inte riktigt ännu.
Bra insatser av Patrik, Pierre, Kicken, Emil, Simen och Erik.

Nu firar vi midsommar och nästa match är redan på Tisdag mot FBK. Matchen spelas kl. 1900 på Lingonvallen och det är kvartsfinal DM.