Herrar

Nordvärmlands FF - IK Arvika fotboll 3-2 ( 1-1 )
2017-02-25 19:57
Träningsmatch i Karlstad airdome mot ett Nordvärmlands FF som är ett av dom 5 bästa lagen i Värmland. Fantastiskt fin anläggning, ett NVFF som dagen till ära har provspelare och kontrakterade spelare med kvalité som håller mycket hög klass.

Matchen startas i ett rasande tempo där NVFF är det bollförande laget och trycker oss tillbaka ganska rejält. Vi sätter vårt försvarsspel omgående, håller våra motståndare utanför oss och tar bort det som kommer in i straffområdet, mycket bra genomfört av oss. Det tar faktiskt till minut nr. 17 innan vi får ett avslut mot oss och det får vi anse som godkänt. Det ska även påpekas att vi har en del fina kombinationer i passningsspelet, tyvärr så blir tiden lite för kort som vi spelar bollen från rött till rött. NVFF uppträder dock som ett mycket skickligt lag, bollen flyttas snabbt mellan spelarna och dom försöker hota oss med ett mycket brett lag. Jag tycker ändå att vi efter ca 25 minuter börjar inse att det hör var inte så jättehäftigt. Pierre och Pixie har stängt av sin kant mycket bra, Emil och Jesper tar bort det som kommer in centralt och Tommy och Hadi sköter sin kant, så det ser bättre ut. Det som kanske kan önskas är att vi försöker spela med ett lite mer lugn på egen planhalva men det är klart, vi har inte repeterat det på en stund ( 3 dagar ) så det kanske har blivit bortglömt, men vi ska prata lite med Janne om det, ja inte den Janne utan en annan Janne. Efter 31 spelade minuter så får NVFF en hörna som ger resultatet 1-0 vilket i sej kan hända men själva hörnan känns lite onödig. Det kan bli lite nacksena efter ett mål då man i själva matchen får fokusera mycket på det defensiva spelet men jag tycker nog att spelarna visar att vi är här för att mäta oss mot den här typen av motstånd och efter att Elvin pressat rejält på NVFFs mittback och vinner bollen vid kortlinjen så spelar han den bakåt till Hadi som sätter dit vårt första mål för dagen, 1-1 i minut nr. 41. Efter detta så händer det inte mycket och domaren blåser för halvtid. 1-1 i halvtid mot Nordvärmlands FF måste vi nog anse som godkänt.

Vi tar lite lite vila och självklart går jag själv över pratar med chefen. Det som ska sägas i detta ärende är att chefen och jag ser ganska lika på detta bollspel så det är bra att höra vad chefen tycker. Som vanligt är vi överens. Spelarna vilar och tränarstaben har en liten prat som Anders skulle sagt. Vi kommer fram till att vi måste våga spela mer på egen planhalva och styra vårt försvarsspel mot vår motståndares centralt svagaste spelare. Vi gör ett byte i halvtid och Hadi kliver av och Melker kommer in. Vi är nöjda med halvleken och gör oss redo för nästa halvlek.

Andra halvlek börjar NVFF återigen mycket starkt. Dom trycker oss tillbaka och vi får inte mycket tid med bollen. Det som kan påpekas är att vi försöker spela oss ur pressen, Jesper, Emil och Marcus gör nu en mycket bättre insats i offensiven. Trots att vi blir pressade så vågar vi spela och det ska jag säga är ett enormt stort steg för oss. Det här är en träningsmatch och vi måste våga spela och gör vi misstag så lär vi oss garanterat av det som Janne skulle sagt. Åter till matchen så blir den lite ryckig i andra halvlek då det blir en hel del byten från båda lagen och så ska det väl vara. Vi gör två byten efter 57-58 minuters spel. Marcus byter med Tony och Pierre byter med Sebastian. Lite olyckligt så släpper vi mycket onödigt in 2-1 i minut nr. 60 och det är onödigt billigt. Kanske att det saknas lite power i det defensiva jobbet ? Vi har trots detta en hel del som är mycket positivt. Vi känns tryggare med boll och vi visar pannben och det är mycket bra pojkar. Efter detta så får vi en omställning då NVFFs målvakt för första gången på 66 minuter är utanför straffområdet och tyvärr för honom tar bollen på handen och vi får ett mycket fint frisparksläge. Skulle faktiskt varit intressant att få lyssna på det ö-rådet när det ska klargöras vem som ska göra vad, tydligen kommer vi fram till att Elvin ska slå frisparken och 2-2 står det på tavlan efteråt. Detta är ett strålande resultat för oss, nu är det bara att knyta ihop påsen, eller ? I minut 69 så släpper vi till ett mycket onödigt mål. Det här är illa för oss, vi är överflyttade, vi har mycket bra positioner, det enda som saknas är kommunikation men 2 av 3 är kanske godkänt. IKKE som chefen skulle säga. 3-2 till NVFF och då blir det dags för Putte och Erik att förbereda sej för spel. Erik byter med Pixie som var lite matt i andra halvlek och Putte byter med Tommy. 11 och 13 minuters spel för våra juniorer men det var 11 och 13 mycket bra minuter. Båda spelar enkelt och gör jobbet, strålande insats på den korta tiden. Så mycket mer händer inte under denna match så vi får åka från Karlstad med en 3-2 förlust mot Nordvärmlands FF vilket i sej inte är bra, men ska vi se till vår insats så är den mycket bra.