Westra wermlands sparbank
IK Arvika Fotboll

Arvika missade DM-guldet i finalen...
2022-09-29 18:35
Arvikas lagkapten Emil Eriksson tar emot andrapriset i Lilla DM-finalen, av förbundets Janne Jansson.

Det blev inget DM-guld för Arvika Fotbolls herrar. På Lingonvallens konstgräs blev gästande Råtorps IK för tuffa och vann en hård drabbning med 3-1 (2-0).
-Vi har ett ungt och lättviktigt lag, men vi förlorar alldeles för många man-man-situationer, tycker Arvikas tränare Fredrik Tholén.
Råtorp vann östra femman i år och är klara för värmlandsfyran nästa år.
Ett fysiskt, välväxt lag med många duktiga spelare. Utifrån vad vi fick se på onsdagen, så hade Karlstadslaget redan i år varit med och slagits om de absoluta topplatserna i div 4.
Råtorp tog ledningen efter 35 minuter. Ett bolltapp för hemmalaget högt upp i banan föregick målet. Hemjobbet var heller inte nog bra på alla håll.
Gästerna ökade på till 2-0 nio minuter senare. Ett läckert volleymål på hörna, men också ett lite oorganiserat Arvikaförsvar.
Råtorp ökade på till 3-0 i andra halvlek efter en rejäl bjudning av hemmalaget.
Victor Engstig gav sedan Arvika nytt hopp med ett distinkt avslut från distans fram till 1-3.
Arvika tog dock över ordentligt ju längre matchen led, både Mikael Ek och Filip Åström blev snuvade i frilägen, av gästernas duktiga målvakt.
-Vi fick tryck på dem i slutet, hade vi fått utdelning på våra lägen hade vi kunnat göra match av det, säger Tholén.
Arvikatränaren var annars inte helt nöjd med sitt lag.
-Råtorp är bättre i kampmomentet. De borde inte vara det, men så var det. Vi kommer inte upp på toppnivå, är inte nog bestämda.
Matchen var tidvis hård, och domaren Pedram Najafi hade stora problem. Någon varning i början av matchen kunde varit på sin plats och kanske stävjat det hårda spelet. Nu fick Arvika tre spelare skadade (två på grund av vårdslöst spel) och på slutsignalen utbröt närmast ett regelrätt slagsmål!
-Slagsmål och inte ens ett kort, det säger allt. Jag tycker inte domaren är bra, och det drabbar båda lagen, påpekar Tholén diplomatiskt.