Westra wermlands sparbank
IK Arvika Fotboll

Tre snygga mål gav Arvika tre poäng!
2022-09-26 16:01

Tre snygga mål och tre sköna poäng. Så kan man enkelt sammanfatta Arvika Fotbolls 3-1 (1-1) på bortaplan mot IFK Kristinehamn i lördags.

-Vi pratade i halvtid om att höja arbetsinsatsen, och i den andra halvleken tummade vi inte på arbetet, sade Arvikaherrarnas tränare Fredrik Tholén.

Västvärmlänningarna var annars inte kollektivt påkopplade från match, man gav bort både fasta situationer och andrabollar.

Ändock gjorde Hadi Mazzaffari 1-0, efter ett mönsteranfall, där Mazzaffari tillslut blev serverad öppet mål.

-Halva laget var involverat, det var passningar med mål och mening. Ett riktigt fint fotbollsmål, konstaterade Fredrik Tholén.

Kristinehamn skapade en del, några farliga hörnor och en boll i ribban. Dryga halvtimmen in i matchen kvitterade man också Arvikas ledning.

Gästerna från västvärmland ökade dock trycket i den andra halvleken och bjöd på ytterligare två riktigt fina mål på Sannavallen.

Jefferson Parra Parra kom in från vänsterkanten, curlade vackert in 2-1 från 30 meters mål i den 60:e minuten.

Minst lika vackert var det när Anderson Parra Parra drev bollen 50 meter, förbi ett antal försvarsspelare och till slut chippade bollen över Kristinehamns målvakt!

-En riktigt bra prestation, att först driva bollen så långt och sen vara så kylig i avslutet, berömde Tholén.

Samtliga Arvikaspelare godkända i lördags, extra beröm till helt nya mittbacksparet Joel Åström och Adam Söderberg.

Resultatet innebar att Arvika klev upp på samma poäng som Kristinehamn på femte plats i tabellen. I den sista omgången, nu på lördag, möter Arvika Rottneros hemma på Solviksvallen kl 15, samtidigt som Kristinehamn har en svår bortamatch i Töcksfors. I den bästa av världar, kan Arvika också passera Sunne, som dock måste förlora hemmamatchen mot Västanvik.