IK Arvika Fotboll

Arvika följde upp med ny, bra insats
2022-08-28 17:16
Anderson Parra Parra var duktig mot Forshaga.

Arvika Fotbolls herrar följde upp förra helgens 2-1-seger mot IFK Sunne, genom att på lördagen spela 1-1 (1-1) mot serietvåan Forshaga, hemma på Solviksvallen.

-Forshaga är obesegrade i serien, det vi gör idag är bra. Vi är nöjda med det vi presterar, säger Arvikas tränare Fredrik Tholén.

Stora, tunga Forshaga, är knappast typen av drömmotstånd för unga Arvika Fotboll. Men laget stod upp bra mot gästerna och var väl så bra i spelet.

Forshaga tog ändå ledningen med 1-0 i den första halvlekens 41 minut, genom notoriske målskytten Niklas Bengtsson, nu 19 gjorda mål i Värmlandsfyran.

Men fem minuter senare kunde Jefferson Parra Parra med ett avslut från straffområdesgränsen kvittera till 1-1.

I den andra halvleken var Arvika inte långt ifrån att avgöra. Allra närmast var det när Khalid Mohammed prickade ribban. Men det oavgjorda resultatet får anses vara rättvist sett till hela matchen.

-Det man skulle önska är lite bättre utdelning på de offensiva omställningarna vi har i slutet av matchen, påpekar Thohlén.

Med lite större skärpa i sistapassen, hade hemmalaget kunnat skapa några riktigt vassa chanser i slutdelen av matchen.

-Men nu har vi gjort två seniormässiga matcher på slutet. Det är så vi måste spela!

Arvikatränaren var allra mest nöjd med Anderson Parra Parras insats på Solviksvallen.

-Ander har nu gjort fyra matcher som innermittfältare och visat att han håller där.