Westra wermlands sparbank
IK Arvika Fotboll

Arvika bättre i en timme - förlorade klart...
2021-09-25 02:01

Arvika Fotboll var det bättre laget i sextio minuter – men förlorade ändå med 4-1 (0-0) mot Forshaga IF hemma på Lingonvallen på fredagskvällen.

Gästerna utnyttjade sin fysik och längd. Johan Meijer nickade in tre mål på fjorton minuter mot ett mycket passivt Arvikaförsvar…

Hemmalaget startade annars bra, spelade bra och skapade några chanser. 0-0 i halvtid var med mersmak.

I andra halvleken fick hemmalaget tidigt utdelning. Efter ett fint anfall avslutade Filip Åström med att vända in och ut på Forshagaförsvaret, innan han dundrade in ledningsmålet.

Så långt såg allt bra ut. Och ännu bättre såg det ut att bli, men avslutet på Oskar Lejroths friläge smet alldeles utanför stolpen.

När istället Forshaga strax därefter lättvindigt kvitterade, tappade Arvika det mesta. De tyngre och större Forshagaspelarna fick grepp om hemmaspelarna. 2-1 och 3-1 tillkom på exakt samma sätt, efter hörnor som Johan Meijer nickade inte.

-Vi var det bättre laget första timmen, då leder vi välförtjänt, konstaterade Fredrik Tholén. Men när de gör 1-1 tar energin slut. Orken fallerar för oss, samtidigt som Forshaga får energi när de gör mål.

Tholén var oerhört missnöjd med sitt lags agerande vid defensiva fasta situationer. Alla vi som såg matchen förstår hans frustration…

Arvikatränaren var mest nöjd med Victor Engstig, som inför matchen flyttades ner på mittfältet och skötte sina sysslor bra.

Vi noterar också att högerbacken Morteza Ahmadi - fortfarande inte 16 år gammal! - gjorde en fin första halvlek.