Westra wermlands sparbank
IK Arvika Fotboll

Övertid - då räddade Johansson Arvikas poäng!
2021-09-12 11:48

I den sjätte (!) övertidsminuten kvitterade Alexander Johansson för Arvika Fotboll till 2-2 (0-1) mot Rottneros IK och räddade därmed en ytterst välförtjänt poäng för Arvika.

-Bra känsla när bollen gick i mål, men känner även att vi var värda mer, tyckte poängräddaren.

Hemmalaget hade mycket väl kunnat avgöra matchen mot gästerna från Fryksdalen redan i inledningen av lördagens div 4-möte på Solviksvallen. Men missad straff och flera andra missade stora chanser, ett för offside bortdömt mål, gav konsekvenser.

-Det är flera matcher nu, där jag tycker vi gjort oss förtjänta fler poäng utifrån spel och chanser, påpekade Arvikas tränare Fredrik Tholén.

Det var dock Rottneros som gjorde 1-0, när Arvikakillen Jaime Ortiz Parra fick drömträff från distans.

Ett mål som tycktes ta musten ur hemmaspelarna.

-Vi tappade konceptet, hade en massa farliga bolltapp centralt i planen, sade Tholén.

Rottneros utökade till 2-0 på hörna efter 65 minuters spel.

Just där kändes Arvikapoängen avlägsen.

Men lagkaptenen Adis Tucek reducerade till 1-2 bara fem minuter senare, och hemmalaget inledde en intensiv jakt. Men att överlista gästernas storspelande målvakt Manne Olsson tycktes omöjligt.

Dessutom dömdes ytterligare ett mål för Arvika bort på grund av offside. Ett beslut som väckte starka känslor både på och bredvid planen.

Till slut kunde dock hemmalaget få in den välförtjänta kvitteringsbollen. Klockan stod på 96 minuter när Alexander Johansson vände om och tryckte in bollen i nät.

-Andra målet för mig i år, känns bra att kunna bidra lite, log Johansson.

Adis Tucek utsågs till bästa hemmaspelare, Manne Olsson till Rottneros bästa. Båda förärade med priser från Sveders Herr.